Apache-taisteluhelikopterit lensivät Turun ja Pansion yllä Suomen KV-valmiusjoukon harjoituksissa

Apache_UK_1Porin prikaatin Suomen kansainvälinen valmiusjoukko harjoitteli tiistaina 7. toukokuuta Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Harjoitukseen liittyen Ison-Britannian ja Utin jääkärirykmentin helikopterikalusto suoritti ilmatukitehtäviä Turun keskustan yllä ja Pansion alueella. Lentotoiminta on osa käynnissä olevaa Maavoimien kevään harjoituskokonaisuutta.

Porin prikaatin Suomen kansainvälinen valmiusjoukon harjoitustoimintaan liittyi yhteistoimintaa ilmatuen kanssa ja mukana oli Utin jääkärirykmentin NH90-helikopterikalustoa sekä Ison-Britannian AH-64E -taisteluhelikoptereita. Harjoitus on osa Suomen Kansainvälisten Valmiusjoukkojen kriisinhallintaharjoitusta.

Apache_UK_2Joukot harjoittelivat tiistaina Turun yliopistollisen keskussairaalan alueella, Hirvensalossa, Ruissalossa, Pansiossa sekä Säkylänharjun, Raasin ja Oripään harjoitusalueilla.

Ison-Britannian AH-64E -taisteluhelikopterit näkyivät Turun keskustan sekä Pansion alueella ja NH90 -helikopterikalusto toimi puolestaan Pansion alueella.

Suomessa vierailee kevään 2024 aikana kaksi Ison-Britannian maavoimien AH-64E Apache taisteluhelikopterilentuetta, joista toinen tukeutuu Uttiin ja toinen Pirkkalaan.

Lue myös: