Arctic Eagles jatkaa Seppo Saarion Red Birds -taitolentoryhmän perinteitä

Arctic_Eagles_Photo_Teemu_Hallamaa_netTaitolentoryhmä Arctic Eagles tuo 30 vuoden tauon jälkeen siviiliosastotaitolennon kolmella koneella suomalaisiin ilmailutapahtumin. Se esiintyy mm. Turku Airshow -tapahtumassa 6.-7 kesäkuuta. Osasto aloitti harjoittelun vuonna 2013 ja ensiesiintyminen kahdella koneella tapahtui LIAS 2013-lentonäytöksessä Lappeenrannassa.

”Saario Special” -työnimellä ryhmä esiintyi myös purjetaitolennon MM-kisojen päätöslentonäytöksessä heinäkuussa 2013. Vuoden 2014 päälentonäytöksessä Arctic Eagles lensi vielä kahdella koneella, mutta nyt se nähdään kolmen koneen kokoonpanossa.

Arctic Eagles jatkaa taitolentolegenda Seppo Saarion johtaman Red Birds -taitolentoryhmän perinteitä: osastotaitolentoa kolmella kaksitasokoneella. Kaikki osaston kolme erityyppistä experimental-luokan konetta ovatkin Saarion rakentamia. Kaikki lentäjät ovat Turun Lentokerhon jäseniä.

Arctic_Eagle_Kiskonen_net_2Osaston ohjelma koostuu kaikkiaan 17 eri liikkeestä, joista 11 lennetään osastossa. Ryhmän tavaramerkki on aura (kuvassa), jossa koneet 2 ja 3 ovat ryhmittyneet koneen 1 siivelle sen molemmin puolin.

Muoto pyritään säilyttämään mahdollisimman tiiviinä. Jonomuoto sekä rivimuoto ovat muut lennettävät muodot. Osaston liikkeet on suunniteltu siten, että ne olisivat koko ajan yleisön nähtävillä.

Ohjelman loppupuolella on yhdistetty maa- ja lentoshow kiitotiellä ja sen yläpuolella savujen kera. Osaston kone no 2 lentää myös lyhyen viiden liikkeen soolon. Sarja tuo esille Ultimate 10-300 -koneen suorituskyvyn Unlimited-kilpailuluokkaan suunniteltuna.

Arctic Eagles 2015
no 1 Raimo Nikkanen        Pitts S1 Special   tunnus: OH-XPA
no 2 Tapio Pitkänen         Ultimate 10-300    tunnus: OH-XSF
no 3 Miikka Rautakoura     Christen Eagle II  tunnus: OH-XEA

Lue myös muita Turku Airshow -juttuja Lentoposti.fi -sivulta: