Aviapolis Jobs -messut esitteli Helsinki-Vantaan alueen monipuolisia työpaikkavaihtoehtoja

AJ2017_tervetuloaToista kertaa järjestetty Aviapolis Jobs -tapahtuma houkutteli runsaasti kiinnostuneita Helsinki-Vantaan lentoaseman TOKE:n valopihalle. Mukana oli parikymmentä alueen yritystä ja toimijaa, jotka esittelivät niin vakituisia kuin kesätyöpaikkoja. Päivää rytmittivät näytteillepanijoiden edustajien haastattelut.

Viime vuonna vastaava tapahtuma järjestettiin tammikuussa nimellä Jobs@Aviapolis. Paikkana tuolloin oli lentoaseman T2-terminaalin Congress Centerin Pohjanmaa-kabinetti. Se osoittautui yleisömäärään nähden heti liian pieneksi.

AJ2017_haastatteluSiksi Aviapolis Jobs järjestettiinkin tänä vuonna 2. helmikuuta lentoaseman TOKE-rakennuksen (toimintakeskus) kolmannen kerroksen suurella valopihalla. Paikka osoittautui mainioksi, olkoonkin että sisäänkäynti suureen rakennukseen oli hiukan hankalasti löydettävä. Ala-aulassa kuitenkin odottivat messuemännät, jotka ohjasivat kävijät hissille.

Helsinki-Vantaan lentoasema ja sen lähialue on tällä hetkellä jo yli 35 000 ihmisen työpaikka. Ilmailuun suoraan liittyvien toimintojen ohella alueella toimii lukuisia henkilö- ja tavaralogistiikan sekä yrityspalvelualojen yrityksiä. Yhteensä niitä on peräti 1800.

Aviapolis Jobs -tapahtumassa oli mukana parikymmentä yritystä ja toimijaa, jotka omilla osastoillaan kertoivat kävijöille omista rekrytointitarpeistaan. Tarjolla oli niin vakituisia pestejä kuin kesätyöpaikkoja. Esimerkiksi Finavia tarjoaa noin 100 tehtävää kesälomittajille.

AJ2017_NorraNordic Regional Airlines eli Norra puolestaan aikoo rekrytoida 30 - 50 uutta perämiestä ja kapteenia vielä vuoden 2017 aikana. Mahdollisesti Norra järjestää myös uuden haun matkustamohenkilökunnalle. Edellinen hakukierros päättyi juuri.

Messuilla mukana olleella Rajavartiolaitoksella on luonnollisesti ollut aina vahva läsnäolo Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Rajatarkastuksen rinnalla Rajan toiminta kentällä monipuolistuu lähikuukausina.

Vartiolentolaivuueen helikopterit muuttavat Helsinki-Malmilta uuteen pian valmistuvaan tukikohtaan lentoaseman kiitotien 15-33 varteen. Lentotoimintaa uudessa ympäristössä on jo harjoiteltu. Korjaamotilatkin sisältävään hangaariin päästäneen maaliskuun alussa.

AJ2017_ylhaaltaToista kertaa järjestetty Aviapolis Jobs oli avoinna kello 10-18. Aamupäivällä väkeä oli runsaasti, mutta uusi tila toimi mainiosti eikä ruuhkaa syntynyt. Paikalla oli enimmäkseen nuorta väkeä, mutta joukossa oli myös varttuneempia. Iltapäivällä oli hieman hiljaisempaa. Viimeiset tunnit oli suunnattu jo työssäkäyville.

Valopiha, jolla Aviapolis Jobs järjestettiin, on suurimman osaa aikaa tyhjillään. Tilanne muuttuu kun TOKE-rakennukseen tulee uusi Scandic-hotelli. Korkea ja pitkä tila otetaan käyttöön sen aamiaisravintolana (lue lisää linkistä jutun alla). T.T.

Lue myös: