Blue1:n matkustajamäärä laski toukokuussa 11 prosenttia - Skandinavian reiteillä kasvua

Blue1:n keskittäessä liikennettään Suomen ja Skandinavian välille SAS:n 4Excellence -strategian mukaisesti, nousi matkustajamäärä Suomen ja Skandinavian välisessä liikenteessä 60% 112 000 matkustajaan. Blue1:n kokonaismatkustajamäärä oli toukokuussa 154 000 matkustajaa, 11 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Vuoden alusta Blue1 on kuljettanut 666 000 matkustajaa, 11 % vähemmän kuin vastaavana ajankohtana 2011. Skandinavian liikenteessä matkustajamäärä vuoden alusta oli 421 000, nousua 51 %.

Kokonaiskysyntä RPK=myydyt henkilökilometrit) laski toukokuussa 38 % ja kapasiteetti (ASK=tarjotut hkm:t) saman verran.

Matkustajakäyttöaste oli toukokuussa 65,5 %, periaatteessa sama kuin viime vuonna. Vuoden alusta käyttöaste on noussut 0,2 prosenttiyksikköä 63,2 prosenttiin.

Blue1:n lentojen täsmällisyys jatkui toukokuussa erinomaisella tasolla, 95% lennoista lähti aikataulun mukaisesti ja 99,3% suunnitelluista lennoista lennettiin.
Vuoden ensimmäisinä kuukausina Blue1:n lentojen kuukausittainen täsmällisyys on parantunut edellisvuoteen verrattuna merkittävästi, keskimäärin useamman prosenttiyksikön.

Alkuvuonna Blue1:n markkinajohtajan asema Skandinavian liikenteessä on edelleen vahvistunut kilpailijoihin nähden niin markkinaosuudessa kuin kohteiden ja lähtöjen määrällä mitattuna.

Blue1 ja SAS operoivat nyt kuudesta paikkakunnasta Suomesta Kööpenhaminaan ja seitsemästä Tukholmaan. Uusin tulokas Blue1:n reittikartalla on Lappeenranta, josta lennetään neljä kertaa viikossa Kööpenhaminaan tarjoten matkustajille loistavat reittivaihtoehdot, sillä Kööpenhaminasta pääsee 150 kohteeseen ympäri maailmaa