CSA palauttaa Helsinki-Vantaan reittiverkostoonsa kesäaikataulukaudella 2022

CSA_A319CSA (České aerolinie a.s. eli Czech Airlines) aikoo kasvattaa reittiverkostoaan merkittävästi IATA-kesäaikataulukaudelle 2022. Luvassa on lentoja 15 kohteeseen 14 eri maassa, joihin lennot jouduttiin lopettamaan pandemian takia. Myös Suomi ja Helsinki palaavat CSA:n kohdelistalle.

Kesäkaudella 2022 CSA lentää jälleen Prahasta Brysseliin, Barcelonaan, Madridiin, Roomaan, Amsterdamiin, Bukarestiin, Maltalle ja Keflavikiin. Lennot alkavat tuolloin myös  Helsinkiin, jonne on luvassa kolme viikkovuoroa. Lisäksi CSA avaa 10 vuoden tauon jälkeen lentoyhteyden Prahasta myös Bulgarian Sofiaan.

Tällä hetkellä CSA lentää aikataulunmukaista liikennettä Pariisiin, Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Moskovaan ja Kiovaan. Niiden kautta tarjolla on nykyisin codeshare-sopimuksin 15 kohdetta partneriyhtiöiden reittiverkostoissa.

CSA on vuodesta 2018 lähtien ollut osa Smartwings-konsernia, joka omistaa myös Smartwings lentoyhtiön. Prahalainen tuomioistuin asetti CSA:n konkurssiin 10. maaliskuuta 2021. Päätös lentojen jatkumisesta saatiin aikaan velkojien kanssa vielä samaisen maaliskuun aikana.

Czech Airlines perustettiin 6. lokakuuta 1923 ja ensilentonsa se lensi Aero A.14 -koneella 29. lokakuuta 1923.

Lue myös: