CSA jatkaa lentoja ja aikoo jopa laajentaa reittiverkostoaan - viisi lisäkohdetta Eurooppaan

CSA_A319Konkurssiin 10. maaliskuuta 2021 asetettu CSA (České aerolinie a.s. eli Czech Airlines) jatkaa edelleen lentojaan, mutta pyrkii myös laajentamaan verkostoaan jo lähiviikkojen aikana. Smartwings-konserniin kuuluva CSA aikoo ensivaiheessa käynnistää operaatiot viiteen kohteeseen Euroopassa.

Prahalainen tuomioistuin asetti CSA:n konkurssiin 10. maaliskuuta 2021. Lentoposti.fi kertoi CSA:n asettamisesta konkurssiin ensimmäisenä Suomessa jo 12. maaliskuuta.

Tuomioistuin asetti 10. maaliskuuta CSA:lle pesänselvittäjän ja samalla kerrottiin, että velkojilla on kesäkuuhun 2021 saakka aikaa esittää vaatimuksensa. Tuolloin todettiin myös, että selvitetään jatkaako konkurssipesä lentojen operointia vai laitetaanko omaisuus myyntiin.

Tällä hetkellä CSA on lentänyt päivittäin Pariisiin ja kolmesti viikossa Tukholmaan, Kiovaan ja Moskovaan. CSA kuitenkin ilmoitti 22. maaliskuuta aikovansa laajentaa verkostoaan jo lähiviikkojen aikana.

Ensimmäinen käynnistyvä reitti olisi kahdesti viikossa lennettävä yhteys Prahasta Ukrainan Odessaan 2. huhtikuuta alkaen. 16. huhtikuuta avattaisiin lähes päivittäinen yhteys Amsterdamiin. Kolmas ja neljäs reittiavaus olisi lähes päivittäinen yhteys Kööpenhaminaan ja neljästi viikossa lennettävä reitti Keflavikiin 1. toukokuuta alkaen. 12. kesäkuuta avattaisiin kerran viikossa lennettävä yhteys Maltalle. Suunnitelmien mukaan kohteisiin on tulossa myös lisälentoja.

CSA:n lentomäärien kasvattaminen on riippuvainen matkustusrajoitusten helpotuksista.

CSA_A321XLRCSA:n on ollut määrä ottaa käyttöön uusia polttoainetehokkaita Airbusin uuden sukupolven matkustajakoneita vuoden 2020 loppuun mennessä. Yhtiön strategiana oli laajentaa reittiverkostoaan ja käynnistää uusi kaukolentoreittejä.

CSA kertoo tarjoavansa matkustajilleen mahdollisuutta muuttaa lentopäiviä maksutta 30. kesäkuuta 2021 saakka. Siirron voi tehdä halutessaan 31.3.2022 saakka. Tuomioistuimen mukaan kaikkiaan CSA:lla on 266 velkojaa, joiden lisäksi toteutumattomien lentojen seurauksena rahojaan odottaa takaisin jopa 230 000 matkustajaa.

Czech Airlines perustettiin 6. lokakuuta 1923 ja ensilentonsa se lensi Aero A-14 -koneella 29. lokakuuta 1923. Tshekkiläisyhtiö on maailman viidenneksi vanhin edelleen toimiva lentoyhtiö. CSA on ollut kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n jäsen vuodesta 1929 lähtien.

CSA on vuodesta 2018 lähtien ollut osa Smartwings-konsernia, joka omistaa myös Smartwings lentoyhtiön.

Lue myös: