Design-teemat jatkuvat Helsinki-Vantaalla -WDC Helsinki 2012 lähestyy

Taitelija Päivi Rintaniemen yksilöllisiä keramiikkaveistoksia on asetettu esille Helsinki-Vantaalle. Näyttelyllä valmistaudutaan lentoaseman ensi vuoden design-teemaan suomalaisen muotoilun ja taiteen esille tuomiseksi.

Veistosnäyttely on osa Helsinki-Vantaan WDC Helsinki 2012 -vuoden tapahtumia. Aikaisemmin syksyllä näytteille asetettiin taiteilija Tiina Veräjänkorven keramiikkainstallaatio Finnflakes.

– Designvuosi on luonteva osa lentoaseman tavoitetta tuoda esille suomalaista muotoilua ja taidetta, sillä kansainvälinen lentoasema on aina maansa käyntikortti ja näyteikkuna muotoilu- ja palveluosaamiseen, sanoo Finavian apulaisjohtaja Pirjo Lähteelä.

Näyttelyt ja taideteokset ovat tärkeä osa matkustajille tarjottavia palveluita ja vaikuttavat lentoaseman viihtyisyyteen. Niiden parissa voi viettää aikaansa lentoa odotellessa. Taide voi antaa myös pienen hengähdystauon kiireiselle matkustajalle.

Rintaniemen teokset sijaitsevat kaukolentojen alueella niin kutsutussa Delta-siivessä, samassa tilassa Finnflakesin kanssa.