Dobrolet on Aeroflotin uusi halpalentoperaattori

Dobrolet_1Aeroflot vastaa haastavaan kilpailutilanteeseen perustamallaan Dobrolet -halpalentoyhtiöllä. Nimi on tuttu Aeroflotin historiasta, sillä yhtiö perustettiin Dobroletin nimellä vuonna 1923. Uuden yhtiön toiminnan on määrä käynnistyä keväällä 2014. Toiminnan käynnistäminen vaatii muutoksia Venäjän lainsäädäntöön.

Dobroletin kotikenttänä tulee olemaan Moskovan alue ja sen laivasto koostuu Boeing 737-800NG -koneista. Matkustamossa on tarjolla yksi luokka ka se operoi suosituihin kohteisiin Venäjän Euroopan puoleisissa osissa.

Uuden yhtiön liikennöintikulujen kerrotaan olevan 40 prosenttia alemmat kuin perinteisellä lentoyhtiöllä. Aeroflotin mukaan parempia tuottoja saadaan pienemmällä istuinvälillä, kiinteillä selkänojilla, internet-lipunmyynnillä ja erilaisilla maksullisilla lisäpalveluilla.

"Halpalentoyhtiö ei voi operoida Venäjällä ilman lakimuutoksia, jotka vastaavat maailmanlaajuisen alan tarpeita. Muutoksia tarvitaan, jotta ostetusta lipusta ei tarvitse palauttaa rahoja, lentokoneruoan on voitava olla maksullista, lisäpalvelu kuten maksullinen matkatavara on tarpeellinen. Lisäksi on voitava palkata ulkomaisia lentäjiä jotta saadaa tarpeellinen määrä kokeneita lentäjiä koneiden kapteeneiksi", sanoo Aeroflotin toimitusjohtaja Vitaly Saveliev.

"Odotamme päätöksiä lakimuutosten osalta vuoden loppuun mennessä. Toteuttamalla muutokset valtio auttaa uuden suuren ja Venäjälle tärkeän projektin aloittamisessa".

Yhtiön omistaa 100 prosenttisesti Aeroflot ja se arvioi ensimmäisen kahden vuoden aikana sijoittavansa Dobroletiin 100 miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Yhtiö operoi ensimmäisen vuoden aikana kahdeksan koneen laivastolla. Vuosittaisen laivaston kasvun kerrotaan myös olevan keskimäärin kahdeksan konetta.

SkyTeam allianssiin kuuluva Aeroflot viettää Finnairin lailla kuluvan vuoden aikana 90-vuotisjuhliaan.