Emiratesin siivin Dubaista Tukholmaan

Emirates_777Emirates aloittaa vuoden 2013 syyskuussa päivittäisen reitin Dubaista Tukholmaan. Lähi-idän yhtiöt ovat vähitellen hivuttautuneet Euroopan ja Pohjolan markkinoille.

Emirates aloittaa suorat lennot Dubaista Tukholmaan 4. syyskuuta 2013. Yhtiön lennot operoidaan Boeing 777-300ER-koneella, joka tarjoaa viikoittain 4965 paikka uudella reitillä.

Emiratesin laajarunkokoneen matkustamossa on kolme luokkaa. Ensimmäisessä luokassa istuimia on kahdeksan, liikemiesluokassa 42 ja turistiluokassa 304. Turistiluokan matkustajat saavat ottaa lennolle 30 kg matkatavaraa, liikemiesluokassa 40 kg ja ensimmäisessä luokassa 50 kg.

Emiratesin päivittäinen lento EK157 lähtee Dubaista paikallista aikaa kello 07.15 ja saapuu Tukholmaan samana päivänä kello 12.00. Paluulento EK158 lähtee Tukholmasta kello 13.55 ja saapuu Dubaihin kello 22.25.

Aikataulu mahdollistaa minivaihtoajalla matkustajille jatkolennot yli 25:een kohteeseen kaukoidässä. Kaikkiaan jatkolentoja on tarjolla yli 40:een kohteeseen Lähi-idässä, Aasiassa ja Australiassa.

Matkustajaliikenteen lisäksi yhtiön konetyyppi tarjoaa reitille jopa 19 tonnia uutta rahtikapasiteettia. Suosittuja tuotteita rahtitilassa Tukholman ja Dubain välillä ovat mm. lääketeollisuuden tuotteet, rakennustarvikkeet, elektroniikka ja tekstiilit.

Emirates SkyCargo on operoinut reittiä Göteborgiin kolmesti viikossa ja uuden reitin odotetaan kasvattavan yhtiön asemaa Skandinavian rahtimarkkinoilla.

Lähi-idän yhtiöt ovat pikkuhiljaa hivuttautuneet myös Euroopan ja Pohjolan markkinoille. Emiratesin lisäksi markkinoille ovat tulleet Air Berlinin yhteistyökumppani Etihad Airways sekä Qatar Airways, joka operoi Tukholmaan, Osloon ja Kööpenhaminaan. Emirates on operoinut vuodesta 2011 lähtien myös Kööpenhaminaan.