Enontekiön kunta perusti kaksi tytäryhtiötä rakentamaan lentoaseman tulevaisuutta

EFET_ryhmakuvaEnontekiön kunta rakentaa lentoasemansa tuelvaisuutta ja on perustanut kaksi tytäryhtiötä huolehtimaan toiminnan alkuvaiheesta. Lentoaseman on määrä siirtyä Finavialta Enontekiön kuntakonserniin heinäkuun 2021 puolivälissä.

Lentoaseman osalta tärkein alkuvaiheen tehtävä on operoinnin käynnistäminen ja tulevan kauden turvaaminen. Enontekiön lentoaseman vastaavana johtajana operoinnin valmistelussa toimii Hanne Junnilainen, kunnes toimitusjohtaja yhtiöille on valittu.

IMG-20180216-WA0002Uusista tytäryhtiöistä  ENF Infra Oy toimii kiinteistökaupassa ostajana ja hallinnoi lentoaseman infrastruktuuria. Toinen tytäryhtiö ENF POP Oy on puolestaan kehitysyhtiö, jonka odotetaan kirjoittavan seuraavan luvun lentoaseman tulevaisuuteen. Lisäksi se etsii aktiivisesti yksityisiä kumppaneita mukaan lentoaseman toimintaan.

Molempien yhtiöiden hallitukset tutustuivat lentoaseman toimintaan perjantaina 26. maaliskuuta 2021 yhdessä kunnan valmistelijoiden kanssa.

Tulevina vuosina lentokenttään investoidaan työ- ja elinkeinoministeriön Enontekiölle kohdentaman valtiontuen avulla 5 miljoonaa euroa. Tukiraha kohdistuu pääosin kiitotien ja siihen liittyvän laitteiston uusimiseen.

EFET_kiitotie_FinaviaNämä investoinnit tuovat kiitotielle saadaan käyttöikää vähintään 15 vuotta, mutta mahdollisesti jopa 20 vuotta. Enontekiö kykenee siis ajtkamaan operointia nykyisellä palvelutasolla.

"Uskomme terveysturvallisen elämysmatkailun kasvuun Enontekiöllä. Lentoasema mahdollistaa yrittäjille kansainvälisen kasvupotentiaalin, jonka turvin voi tehdä investointeja tulevaisuuden tarpeisiin", linjaa ENF Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Alatörmänen.

Lentoaseman on määrä siirtyä Finavialta Enontekiön kuntakonserniin heinäkuun 2021 puolivälissä. Yhtiöt valmistelevat parhaillaan keskeisiä rekrytointeja. Keväälle 2021 on luvassa myös rekrytointipäivä.

Lue myös: