Ensimmäinen Dreamliner Australiaan

Jetstar_QAN_787-8_Jetstar on vastaanottanut ensimmäisen Boeing  787 Dreamlinerin, joka on samalla koko Australian ensimmäinen. Jetstar on Qantasin halpalentoyhtiö ja sen laivastoon on tulossa kaikkiaan 14 Dreamlineria.

"Tämä on historiallinen päivä Qantas ryhmän ja Jetstarin historiassa, kun otamme vastaan maailman edistyneimmän lentokoneen", sanoi Qantasin toimitusjohtaja Alan Joyce.

"Jetstar on kasvanut vain kymmenessä vuodessa Aasian ja Tyynenmeren alueen suurimmaksi halpalentoyhtiöksi, joka kuljettaa yli 100 miljoonaa matkustajaa. 787 tuo yhtiölle toisen kasvun vuosikymmenen", päättää Joyce.

"787-koneiden polttoainetaloudellisuus antaa Jetstarille etumatkaa markkinoilla ja sen asiakkaat saavat maailman edistyneimmän matkustuskokemuksen", sanoi Boeingin liikennekoneyksikön johtaja Ray Conner.

Jetstar aloittaa Dreamlinerin liikennöinnin aluksi kotimaan sisäisillä reiteillä ja laajemtaa myöhemmin kansainvälisille reiteille. Yhtiön suunnitelmissa on operoida kaikki kaukoliikenteensä 787-koneilla vuoteen 2015 mennessä.