Ensimmäisen Mitsubishi MRJ:n kokoonpano edistyy

MRJ_2_mitsubishiMitsubishi on edennyt ensimmäisen MRJ-koneensa kokoonpanossa. Ensimmäinen MRJ90-koelentokone on saanut muotonsa, kun siivet ja runko on yhdistetty Mitsubishi Heavy Industriesin kokoonpanolinjalla Japanin Nagoyassa.

Japanilaisvalmistaja on myös vastaanottanut jo ensimmäisen moottoripylonin Spirit Aerosystemsiltä sekä PurePower PW1200G -moottorin Pratt & Whitneyltä. Moottorin asennustyö koneen runkoon käynnistyy lähiaikoina.

Mitsubishi Aircraft ja Mitsubishi Heavy Industries ovat luottavaisia uuden koneen menestyksestä sekä japanilaisen ilmailuteollisuuden yhteistyössä maailmanlaajuisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

mrj_mitsubishiMRJ eli Mitsubishi Regional Jet on pahasti myöhässä mutta valmistaja on luottavainen koneen menestykseen. Ensilennon oli määrä tapahtua jo vuonna 2012.

Nykyisen suunnitelman mukaan ensilento tapahtuu vuonna 2015 ja ensimmäinen kone toimitetaan All Nippon Airwaysille vuonna 2017.

Uusien 70-90 paikkaisten MRJ90 ja MRJ70 -koneiden luvataan parantavan polttoainetehokkuutta, vähentävän päästöjä sekä melua. MRJ on ensimmäinen konetyyppi, joka on suunniteltu ja koottu Japanissa sitten 1960-luvun.