ETF Airways avasi uuden lentoreitin Kosovon Pristinasta Helsinki-Vantaalle

ETF_Airways_1Uusi kroatilainen tilauslento- ja ACMI-operaattori (Aircraft Crew Maintenance and Insurance) ETF Airways on kesäkuussa käynnistänyt operaationsa ja avauslento suuntasi Kosovon Pristinasta Helsinki-Vantaalle.

Koronaviruspandemian aikana on perustettu useita uusia lentoyhtiöitä, joista yksi on ETF Airways. Operaattori lentää AerCapilta vuokratuilla 189-paikkaisilla Boeing 737-800 -koneilla (9A-LAB ja 9A-ABC).

Vaadittavat toimiluvat ETF Airways sai toukokuun lopulla ja avauslento suuntasi Pristinasta Helsinki-Vantaalle 4. kesäkuuta. Matkatoimistoyhteistyössä Reiseburo Pristinan kanssa lennettävää reittiä operoidaan kahdesti viikossa lentopäivien ollessa tiistai ja perjantai. Aiemmin lentoja on operoinut ainakin Air Mediterranean ja Trade Air.

9A-LAB_220621"Markkinat ovat toipuneet nopeasti kevään aikana koronaviruspandemian heikentyessä", kommentoi ETF Airwaysin toimitusjohtaja Stjepan Bedic.

Kroatialaisyhtiön mukaan kysyntä maan ulkopuolella on kasvanut odotuksia nopeammin ja se vastaa haasteeseen kahdella Boeing 737 -koneella.

Kuluvan vuoden aikana operaatioita laajennetaan ja käytössä on jo kaksi Boeing 737-800 -konetta. Neuvottelut kolmannen koneen hankinnasta vuodelle 2022 on käynnissä. Tavoitteena on lentää seitsemällä koneella vuoteen 2025 mennessä.

9A-LAB_220621aETF Airways ei lennä omaa säännöllistä aikataulunmukaista liikennettä vaan keskittyy liiketoiminnassaan tilauslentoihin ja ns. wetlease-operaatioihin, jossa toinen lentoyhtiö tarvitsee koneen ja miehistön.

Suoraan kilpailuun ilmailualan suurtoimijoiden kanssa se ei aio ryhtyä, sillä alalla on kuitenkin tilaa ETF Airwaysin kaltaisille yhtiöille. Kroatian ulkopuolella toimintansa käynnistänyt operaattori kertoo solmineensa sopimuksia lennoista EU-maista Kaakkois-Euroopan kohteisiin EU-alueen ulkopuolella. Tavoitteena on luoda lentoyhteyksiä kohteisiin Pohjois-Euroopassa, Venäjällä ja Israelissa.

Päivitys kello 15.41: Lisätty tarkennettu tieto matkatoimistoyhteistyöstä.