Eversti Leivo Satakunnan lennoston komentajaksi - eversti Kulkas Ilmaoperaatiokeskuksen päälliköksi

Suomen Ilmavoimien tunnusPuolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen on määrännyt useita Ilmavoimien upseereita uusiin tehtäviin 1. maaliskuuta 2024 lukien. Satakunnan lennosto saa eversti Markus Leivosta uuden komentajan, kun nykyinen komentaja Mika Kulkas siirtyy Ilmaoperaatiokeskuksen päälliköksi. Ilmavoimat saa myös uuden valmiuspäällikön sekä ilmavoimien komentajan edustajan Pääesikuntaan.

Leivo_2022Eversti Markus Leivo on määrätty Satakunnan lennoston komentajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien valmiuspäällikkönä operatiivisella osastolla Ilmavoimien esikunnassa.

Aiemmin eversti Leivo on palvellut muun muassa Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnassa, osastopäällikkönä ja apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Tukilentolaivueen komentajana Ilmasotakoulussa sekä Satakunnan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2022.

ILMAV-Kulkas-Mika-ev-20211206Eversti Mika Kulkas on määrätty Ilmaoperaatiokeskuksen päälliköksi Ilmavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Satakunnan lennoston komentajana.

Eversti Kulkas on aiemmin palvellut muun muassa Ilmataistelukeskuksen johtajana Satakunnan lennostossa, sektorijohtajana suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa, erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella, osastoesiupseerina Ilmavoimien esikunnassa sekä hävittäjälentueen päällikkönä Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.

Uusiin tehtäviin määrättiin 1. maaliskuuta 2024 lukien myös everstiluutnantti Mikko Sarantola. Hänet on määrätty Ilmavoimien valmiuspäälliköksi operatiiviselle osastolle Ilmavoimien esikuntaan. Everstiluutnantti Sarantola palvelee tällä hetkellä ilmavoimien komentajan edustajana strategisen suunnittelun sektorilla Pääesikunnan suunnitteluosastolla.

Uusiin tehtäviin määrättiin myös everstiluutnantti Jari Kumpuniemi. Hänet on määrätty ilmavoimien komentajan edustajaksi Pääesikuntaan strategisen suunnittelun sektorille Pääesikunnan suunnitteluosastolle. Everstiluutnantti Kumpuniemi palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä johtamisjärjestelmäosastolla Ilmavoimien esikunnassa.