FAA:n RPAS/UAV -älypuhelinsovellus avattiin vapaaseen käyttöön

FAA_B4UFLY_logoYhdysvaltain ilmailuviranomaisen FAA:n B4UFLY-älypuhelinsovellus (Before You Fly) avattiin yleiseen käyttöön Las Vegasin CES-messuilla. B4UFLY on ollut suljetun beta-ryhmän koekäytössä jo elokuusta 2015 lähtien. Sovelluksen avulla miehittämättömän ilma-aluksen käyttäjä voi määrittää sijaintinsa ja selvittää helposti mahdolliset paikalliset lentorajoitukset kansallisessa ilmatilassa.

B4UFLY:n avulla saa helposti selville sijaintinsa ja mahdolliset alueelliset lentorajoitukset ja erikoissäännnöt. Myös tulevien lennätyskohteiden tutkiminen on mahdollista. Sovellus ladattavissa Applen -sovelluskaupasta. Tarjolla on myös beta-versio Android-laitteisiin.

FAA_B4UFLY_screenSovellus antaa käyttäjälle nopeasti tietoa lennätysalueesta. Indikaattori kertoo käyttäjälle paikan mahdollisesta soveltumisesta tai soveltumattomuudesta kolmella eri vaihtoehdolla, joita ovat Proceed with Caution, Warning – Action Required, tai Flight Prohibited. B4UFLY sisältää myös linkit FAA:n miehittämättömien ilma-alusten sääntelyyn.

“Odotamme B4UFLY-sovelluksen parantavan tietoutta miehittämättömien ilma-alusten turvallisesta operoinnista. Pyrimme koulutuksella tuomaan myös turvallisuuskulttuuria ja vastuuntuntoa UAS-käyttäjiien", Sanoi FAA:n johtaja Michael Huerta CES-messuilla.

Yhdysvalloissa joulukuussa aloitetun pakollisen pienten RPAS-laitteiden rekisteröinnin on tehnyt jo yli 181 000 RPAS/UAS-laitteiden käyttäjää. FAA tekeekin yhteistyötä myös useiden muiden tahojen kanssa ja on mukana mm. Know Before You Fly -koulutuskampanjassa.

Myös Suomen Liikenteen turvallisuuvirasto Trafi selvittää mahdollisuuksia vastaavaan tuotteeseen. Trafi tekee yhteistyötä RPAS-asioissa mm. tuotteiden suomalaisten jälleenmyyjien kanssa.

Lue myös: