Finavia jatkaa turvatarkastuspisteiden uusimista - vuoroon Vaasan lentoasema

Turvatarkastus(päivittynyt) Turvatarkastuspisteiden uudistaminen on osa Finavian tavoitetta helpottaa matkantekoa ja parantaa lentoasemien turvatarkastusten sujuvuutta. Vuoden 2012 joulukuussa Helsinki-Vantaalla, Turun ja Oulun lentoasemilla otettiin käyttöön uudet turvatarkastusalueet.
Uudistukset jatkuvat alkuvuoden aikana Vaasan lentoasemalla.

"Remonttien myötä valmistuvat uudet tilat ja palvelut nostavat asiakaskokemuksen Vaasan lentoasemalla aivan uudelle tasolle,"
iloitsee Vaasan lentoaseman päällikkö Mikko Komi.

Työt Vaasan lentoasemalla alkavat kevättalven aikana terminaaliremontin toisen vaiheen käynnistyessä. Remontissa uudistetaan turvatarkastuslinjojen lisäksi myös lähtöaula. Uudistusten myötä turvatarkastuksen tilat kasvavat parilla kymmenellä neliöllä ja lähtöaulaan tulee uusi kauppa, kahvila sekä WC-tilat. Remontin odotetaan valmistuvan kesällä 2013.

"Terminaalin ulkoseinät pysyvät ennallaan mutta remontit järkeistävät tilankäyttöä," päättää Komi.

Finavian uudistuksen tavoitteena on, että turvatarkastus olisi mukava ja sujuva kokemus myös harvoin lentoasemilla käyville matkustajille. Opasteita on uusittu ja jonotusalueista on tehty viihtyisämpiä ja sujuvampia. Erityistä huomiota on kiinnitetty asiakaspalvelun kehittämiseen. Vuonna 2012 toteutetun tutkimuksen mukaan matkustajatyytyväisyystulokset paranivat edellisvuoden tuloksiin verrattuna ja turvatarkastuksen sujuvuus arvioitiin erinomaiseksi.

Finavia_Ville_Haapasaari”Monet turvatarkastusten uudistusideat ja -ehdotukset ovat syntyneet yhteistyössä lentomatkustajien ja lentoyhtiöiden sekä turvatarkastuksen työntekijöiden kanssa. Saadun matkustajapalautteen perusteella olemme lisänneet turvapisteisiin muun muassa tasoja, joilla taskujen tyhjentäminen ja vöiden poisto helpottuu ennen turvatarkastukseen menoa”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

Finavia mittaa lentomatkustajien tyytyväisyyttä turvatarkastuksiin ja muihin lentoaseman toimintoihin säännöllisesti. Helsinki-Vantaan lentoasema on mukana kansainvälisessä Airport Service Quality -tutkimuksessa, joka mittaa lentoaseman palvelun laatua. Myös muilla Finavian lentoasemilla tutkitaan matkustajien tyytyväisyyttä. Finavia kehittää toimintaansa muun muassa asiakaspalautteen avulla.

Lentoposti.fi kertoi marraskuussa Finavian turvatarkastuksen uudistuksesta: