Finavia sujuvoittaa lentomatkustamista bag drop –automaateilla

EFHK_lahtoaulaFinavia jatkaa lentomatkustamisen helpottamista ja tuo lähtevien matkustajien käyttöön matkatavara-automaatteja. Automaattien avulla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi. Alkukesällä vuorossa on Helsinki-Vantaan ja syksyllä Oulun lentoasema.

Finavia on pilotoinut Helsinki-Vantaalla bag drop -automaatteja vuodesta 2012. Itsepalveluna toimivia matkatavaroiden jättöpisteitä ovat voineet käyttää SAS:n ja Norwegianin asiakkaat, ja kokemukset automaateista ovat olleet hyviä.

Finavia laajentaa nyt bag drop -automaattien käyttöä: ensimmäisessä vaiheessa Helsinki-Vantaalle tulee kymmenen automaattia ja Ouluun kaksi.

Norwegian_bagdrop_1 "Automaation lisääntyminen on maailmanlaajuinen suuntaus lentoliikenteen palveluissa. Itsepalvelu, kuten bag drop -automaatit, tuo matkustajille joustavuutta lähtöselvitysaikoihin, tasoittaa lentoaseman ruuhkahuippuja ja kasvattaa terminaalien lähtöselvityskapasiteettia", sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Haapasaaren mukaan entistä tehokkaammin tuotetut lentoasemapalvelut tuovat lisäksi lentoyhtiöille kustannushyötyjä, jotka ovat viime kädessä edellytys myös maltillisille lentolippujen hinnoille.

Helsinki-Vantaan automaatit otetaan käyttöön alkukesällä 2014 ja Oulun automaatit syksyllä. Tämän jälkeen automaatteja tulee myös Turun lentoasemalle, jossa automaatit otetaan käyttöön vuodenvaihteen jälkeen.

 Automaatio mukana lentoasemien kehittämisessä

Uudet bag drop -automaatit kuvastavat hyvin Finavian voimakasta halua kehittää niin Helsinki-Vantaata ja muita lentoasemiaan.

rajatarkastuautomaatti "Haluamme hyödyntää teknologiaa matkustusprosessin sujuvoittamisessa, ja kehitämme jatkuvasti esimerkiksi turvatarkastuksia. Helsinki-Vantaalla on myös yksi Euroopan laajimmista rajatarkastusautomaattien linjastoista, yhteensä 30 automaattia", Haapasaari jatkaa.

Automaation ja itsepalvelun lisääminen Helsinki-Vantaalla ja muilla keskeisillä lentoasemilla on osa Finavian mittavaa investointikokonaisuutta. Helsinki-Vantaan 900 miljoonan euron kehittämisohjelma on käynnistynyt nimenomaan lähtöselvityksen sujuvoittamisella.

 

Bag drop -automaatin käyttö on yksinkertaista

Bag drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä.

SAS_bagdropMatkustaja tulostaa matkatavaratarran lähtöselvitysautomaatilla ja kiinnittää tarran laukkuunsa. Bag drop -automaatilla matkustaja skannaa matkatavaratarran, minkä jälkeen matkalaukku on valmis lentoa varten.

Itsepalvelun ansiosta matkustaja voi kentälle saavuttuaan siirtyä entistä nopeammin ja vaivattomammin kohti lähtöporttia.

Lue myös: