Finland International Airshow lupaa Malmille supertähtiä maalla ja taivaalla

FIA_2014_logoKoko perheelle tarkoitettu suuri ilmailu- ja viihdetapahtuma Finland International Airshow:n esiintyjälista on päivittynyt. Tapahtuma lähettää taivaalle paljon upeaa nähtävää ja marssittaa iltaohjelmana esiintymislavalla Suomen kirkkaimpia tähtiä.

Finland international Airshow jatkaa promoottori Kalle Keskisen vuonna 2009 järjestämää Helsinki International AirShow:n linjoilla ja tarjoilee paljon ilmailullista nähtävää pääkaupungin taivaalla 16.-17. elokuuta. 

Ilmailuosuudessa taivaalle nousevat mm. Maailman ehdottomaan ilmailueliittiin kuuluva Flying Bulls Aerobatic Duo Uusilla XA42–koneillaan.

Malmin-lentoasema-ilmasta_2The Yakovlevs Team on legendaarinen taitolentoryhmä, joka lentää erikoisvalmisteisilla venäläisillä Super Yak 52 ja Yak 50 –koneilla.

Scandinavian Airshow tuo tullessaan peräti kolme eri ilmailunäytöstä: Catwalk, Viking ja WASP.

 Skycats siipikävelijäryhmä tekee siipikävelytempun, jonka vaikuttavuutta lisää voimakas savu- ja pyrotekniikka.  Viking on lentonäytöksiä varten räätälöity kaksitasolentokone, jolla ryhmän ykköspilotti Jacob Holländer tekee koneella ennen näkemättömiä temppuja, joita jää ihmettelemään pitkään vielä näytöksen päätyttyäkin. 

FIA_2014_6WASP on kaksipaikkainen kaksitasolentokonetta tyyppiä Pitts S2B, jota voidaan käyttää esimerkiksi taitolennon tunnusmerkit omaaviin yleisölennätyksiin.

Ruotsalainen taitolentäjä Daniel Ryfa tunnetaan ilmojen todellisena herhiläisenä.  Hän lentää ”räätälöidyllä”, venäläisellä Sukhoi-koneella. Koneen huippunopeus on n. 450 kilometriä tunnissa.

Belgialainen, neljän Piper PA38 Tomahawk -koneen muodostama taitolentoryhmä Formation Team The Victors esittää taitolentoa todellisilla arkikoneilla.

Taitolentonäytösten pioneeriksi kutsuttu Jurgis Kairys on ensimmäinen taitolentäjä maailmassa, joka on esimerkiksi pystynyt käsittelemään lentokonetta helikopterin tavoin ja “leijailemaan” lentokoneella.

Kairysin johtama, monista eri kansallisuuksista muodostuva The AirBandits taitolentäjien ryhmä lupaa kolme show’ta & kolme konetta - Solo & AirBandits & Yak

FIA_2014_5Brittilentäjä Phil Lawton tuo Malmille harvinaisen Hawker Hurricane –hävittäjän Suomen ilmavoimien sodan aikaisissa väreissä.

Kotimaasta tapahtumassa ovat mukana mm. Ilmavoimat, Maavoimien ilmailu, Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue, Patria, Suomen ilmailuopisto, DC- yhdistys ry ja Malmin lentokentän toimijat sekä Suomen parhaimmistoon kuuluvat taitolentäjät.

Osallistumisensa tapahtumaan ovat valitettavasti peruneet odotetut Breitling Wingwalkers ja The RV8tors

Ilmailutapahtuman musiikki- ja viihdetarjonnasta vastaavat molempina iltoina Suomen tunnetuommat artistit. Lauantaina lavalle nousevat Jenni Vartiainen ja Haloo Helsinki. Sunnuntai-illan panoksesta vastaavat Anna Abreu, JVG ja Duudsonit.


Maanäyttelyyn panostetaan aiempaa enemmän

Malmin-lentoasema-ilmasta_5Maanäyttelyssä on luvassa poikkeuksellisen paljon nähtävää, koska sinne kootaan jännittävä ja monipuolinen kokoelma lentokoneita, helikoptereita ja muita ilmailuun liittyviä jännittäviä koneita ja laitteita, simulaattoreita ja tuulitunneleita. Perheen pienimmille hupia ja ajanvietettä Malmilla tarjoaa mm. Tivoli Sariola.

Finland International Airshow 2014 -ilmailutapahtuma järjestetään lauantaina 16. elokuuta ja sunnuntaina 17. elokuuta 2014.

Vuonna 2009 Helsinki International Air Show -nimellä järjestetty ilmailutapahtuma kokosi paikalle noin 72 000 henkeä. Samaa kävijämäärää odotetaan nytkin, mikä tarkoittaisi sitä, että kyseessä olisi yksi ensi kesän ylivoimaisesti suurimmista yleisötapahtumista.

Finland International Airshow osallistuu Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeeseen ja haastaa kaikki yhteistyökumppanit ja muut tapahtumajärjestäjät hankkeeseen mukaan.

Lentonäytöksen johdosta vastaa kokenut ilmailualan ammattilainen Seppo Tuovinen seuranaan Jussi Virtanen. Molemmilla on kokemusta Ilmavoimien puolelta.

Järjestäjien mukaan kaikki on sujunut erinomaisesti ja Finavia on ollut suopea suunnitelmille, koska mukana on vuoden 2009 HIAS-tapahtuman organisaatio. Tapahtuman promoottorina on Loud 'n Liven Kalle Keskinen ja kummina toimii Malmin lentoaseman ystävät ry:n Sami Saikkonen.


Lippujen hinnat vuoden 2009 tasolla

Lippujen hinnat ovat samat kuin vuonna 2009. Syyksi mainitaan yleisen hinnannousun vastustaminen ja mahdollisimman monen paikalle pääsyn helpottaminen.

 Yhden päivän lippu: 24,50 € aikuinen / 13,50 € lapsi
Kahden päivän lippu 38,50 € aikuinen / 20,50 € lapsi
 
Perhelippu (2 aikuista + 2 alle 15 v. lasta):
Yhden päivän lippupaketti 57,50 €
Kahden päivän lippupaketti 87,50 €

VIP yhden päivän 87,50 €
VIP kahden päivän 137,50 €

Lue myös: