Finnair avaa Helsinki-Bangkok -reitin matkustajaliikenteelle 29.12. lähtien

Finnair_A350_TOFinnair palauttaa matkustajalennot Helsingin ja Bangkokin välille 29. joulukuuta 2020. Nykyisin kyseinen yhteys on ollut pelkän lentorahdin käytössä. Thaimaan viranomaisilla on erilaisia vaatimuksia maahan saapuville.

Finnair palauttaa odotetun Helsinki-Bangkok -lentoyhteyden myös matkustajaliikenteen käyttöön 29. joulukuuta 2020 lähtien. Matkustajaliikenteen käytössä olevaa reittiä lennetään toistaiseksi kerran viikossa tiistaisin.

Finnair on lentänyt Bangkokiin tähän mennessä vain rahtia ja Flightradar-palvelun mukaan lentoja on ollut neljä kertaa viikossa. Thaimaa kielsi koronapandemian ajalta matkustajalennot kokonaan ja luvallisia ovat olleet ainoastaan kotiutuslennot eli paluulennoilla on voinut kuljettaa myös matkustajia.

Lokakuun alusta lähtien Thaimaan hallitus on sallinut maahan ns. puolikaupallisista matkustajalentoja (semi-commercial flights) jotka voivat kuljettaa Thaimaahan matkustajia, joilla on erillinen lupa saapua maahan. Tällaista mahdollisuutta hyödyntää jo nyt 42 lentoyhtiötä.

Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet vaatimuksia maahan saapuville matkustajille. Thaimaan kansalaisia lukuunottamatta kaikilta matkustajilta vaaditaan viisumi tai maahantulolupa.

Erilaisia vaatimuksia maahansaapumisessa on myös Thaimaan kansalaisia, heidän lapsiaan ja puolisoitaan sekä Thaimaassa asuvia kohtaan.

Finnair muistuttaa matkustajia heidän omasta vastuusta ajankohtaisten kohdemaata ja mahdollista kauttakulkumaata koskevien matkustusrajoitteiden selvittämisestä.