Finnair investoi Embraer-koneisiin uudet matkustamot - ensimmäiset valmiina vuonna 2024

Finnair_Norra_E190 (Päivittynyt 18.10) Finnair uudistaa Embraer-lentokoneidensa matkustamot lähivuosina. Uudistuksen myötä Embraer-laivasto saa raikkaan ja kutsuvan värimaailman, jossa on tuttuja elementtejä aikaisemmin uudistetuista Finnairin kaukolentojen lentokonematkustamoista.  Finnairin Embraer-koneita yhtiön kotimaan ja Euroopan verkostossa lentää Nordic Regional Airlines (Norra).

 “Halumme lisätä matkustamisen mukavuutta ja tarjota asiakkaillemme laadukkaan matkustuskokemuksen koko reittiverkostossamme. Tuomme Embraer-koneisiin samaa tunnelmaa, kuin mitä olemme käyttäneet aikaisemmin uudistetussa Airbus-laajarunkolaivastossamme", sanoi Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.
 
Uudistus toteutetaan vuosien 2024-2025 aikana. Ensimmäiset uudistetut koneet on tarkoitus saada liikenteeseen loppuvuonna 2024. Näillä 100-paikkaisilla Embraer-koneilla lennetään Finnairin kohteisiin kotimassa ja Euroopassa.

"Uudistamme matkustajaistuimet, muun sisustuksen sekä valaistuksen. Muut ykstyiskohdat selviävät myöhemmin", kertoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner Lentoposti.fi:lle nettiyhteysmahdollisuudesta ja istuintoimittajasta tiedusteltaessa.

FAA: on hyväksynyt E190-koneisiin STC:n (Supplemental Type Certificate) koskien SpaceX:n Starlink-yhteyttä, joka on ottamassa entistä isompaa jalansijaa lentoyhtiöissä. Embraer-koneisiin nettiyhteyksiä tarjoaa myös Finnairin Airbus-koneisiin yhteyksiä tarjoava Viasat. Olisi yllättävää, jos matkustamouudistus toteutettaisiin ilman nettiyhteyttä. Vastaavia yhteyksiä E190-koneissa 2Ku-antennein tarjoaa esimerkiksi Japan Airlines.

"Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka on viime vuosina investoinut laajasti lentokoneidein  matkustamoihin", huomautti toimitusjohtaja Manner yhtiön tekemistä merkittävistä investoinneista matkustuskokemukseen.

Finnairin Embraer -koneista ensimmäiset vastaanotettiin keväällä 2004 sekä vuosina 2005 ja 2006. Kauppa koski myös E170-koneita, joista on sittemmin luovuttu. Finnairin osaomistusyhtiö Norra lentää edelleen 12 E190-koneella, jotka on otettu käyttöön joulukuusta 2006 lähtien. Niistä viimeisin on vastaanotettu vuonna 2011.

Vuonna 2018 Finnair käynnisti myös Norran operoimien ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneiden matkustamouudistuksen. Kyseiset potkuriturbiinikoneet on otettu käyttöön vuosina 2007-2012.

Finnairilla on parhaillaan käynnissä myös laajarunkokoneiden matkustamouudistus koskien Airbus A330- ja A350 -koneita. Niiden osalta uusittuja koneita on jo 21 kappaletta eli vain neljä lentää enää vanhalla matkustamolla. Tämä hanke valmistuu keväällä 2024.

Päivitys: Lisätty tieto valmistuneiden laajarunkokoneiden määrästä.
Päivitys kello 18.10: Lisätty Finnairin toimitusjohtajan haastatteluosuus ja tietoja mahdollisesta nettiyhteydestä.

Lue myös: