Finnair ja Alitrip aikovat yli kaksinkertaistaa Lappiin saapuvien kiinalaismatkustajien määrän

Finnair_Marimekko_tail_LTO_1Finnair ja matkatoimisto Alitrip aikovat yli kaksinkertaistaa Lappiin saapuvien kiinalaismatkaajien määrän talvikaudella 2017-2018. Tavoitteena on tuoda Lappiin noin 10 000 turistia.

Finnair ja Alitrip kertoivat heinäkuussa 2016 pyrkineensä tuomaan lappiin edellistalvena yli 3000 kiinalaismatkailijaa. Lopullinen määrä oli noin 4500 ja kysyntää oli jopa 50 000 matkustajan verran.

Alitrip-yhteistyössä Lappiin saapuvien kiinalaismatkustajien määrä nousee Finnairin arvion mukaan tulevalla talvikaudella  noin 10 000:een 

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo arvioi tammikuussa 2017 Lentoposti.fi:lle, että yhteistyön kasvua rajoittavaksi tekjäksi tulee Lapin majoituskapasiteetti. Finnair toivookin sesongin laajenemista molempiin suuntiin eli aiemmalle syksylle ruskaan ja pidemmälle keväälle.

Finnair avaa toukokuussa 2018 uuden reitin Kiinan Nanjingiin. Uusi reitti nostaa kesäkaudelle Finnairin viikkovuorojen määrän Kiinaan jo 38:aan. Suomalaisyhtiö lentää Kiinassa myös Chongqingiin, Guangzhouhun, Hongkongiin, Pekingiin, Shanghaihin ja Xianiin. 

Tuore lentoliikennesopimus mahdollistaisi jopa suorat lennot Pekingistä Suomen Lappiin.

Finnair on ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, jonka kanssa Alitrip tekee näin laajaa strategista yhteistyötä. Matkatoimisto Alitrip on nopeasti kasvava kiinalainen, verkossa matkapalveluita tarjoava yritys ja on osa Alibaba Groupia.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin Pekka Vauramo: nyt fokuksessa myynti ja kannattava kasvu