Finnair ja China Southern aloittavat odotetusti codeshare-yhteistyön - 5 uutta kohdetta Kiinaan

China_Southern_landing_sideFinnair ja kiinalainen China Southern ovat sopineet codeshare-kumppanuudesta 1. kesäkuuta 2019 alkaen. Uuden yhteistyön myötä Finnairin reittiverkosto Kiinassa kasvaa viidellä uudella kohteella, ja yhteistyö tarjoaa asiakkaille sujuvat jatkoyhteydet Guangzhousta China Southernin lennoille. Lentoposti.fi kertoi Finnairin tulevasta yhteistyöstä tammikuussa 2019.

Finnairin Guangzhoun lennoilta on jatkossa yhteys China Southernin lennoille Changshaan (CSX), Chongqingiin (CKG), Hangzhouhin (HGH), Nanjingiin (NKG), Sanyaan (SYX), Wenzhouhin (WNZ), Xiameniin (XMN) ja Xi´aniin (XIY). Uusia Kiinan kohteita Finnairin verkostoon näistä ovat Changsta, Wenzhou, Hangzhou, Sanya ja Xiamen.

China Southernin koodi CZ lisätään Finnairin lennoille Helsingistä Amsterdamiin (AMS), Billundiin (BLL), Kööpenhaminaan (CPH), Göteborgiin (GOT), Lontooseen (LHR), Pariisiiin (CDG), Riikaan (RIX) ja Tukholmaan (ARN).

Uudet codeshare-lennot ovat varattavissa 21. toukokuuta 2019 alkaen.

Finnair siirtyi äskettäin Guangzhoun lentoasemalla uuteen terminaaliin. Terminaali 2 on optimoitu ja suunniteltu sujuvaan jatkomatkustukseen, mikä tukee Finnairin ja China Southernin yhteistyötä ja China Southernin tarjoamien Kiinan jatkoyhteyksien hyödyntämistä. 

”Kiina on yksi tärkeimmistä markkinoistamme, ja olemme tyytyväisiä voidessamme yhdessä China Southernin kanssa tarjota enemmän kohteita asiakkaillemme ympäri vuoden Guangzhousta muualle Kiinaan”, sanoo Christian Lesjak, Finnairin verkko- ja resurssienhallinnan johtaja.

”Tänä kesänä Finnair lentää jopa 42 viikkovuoroa Kiinaan, mukaan lukien neljä lentoa Guangzhouhon”, jatkaa Lesjak

”Yhteistyö Finnairin kanssa on meille merkittävä mahdollisuus, sillä Finnair on yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä, jolla on laaja verkosto ja korkea palvelutaso. Yhteistyön avulla laajennamme verkostoamme Pohjoismaihin. Suomi on suosittu matkailu- ja yritysmatkustuskohde, ja olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuutta vierailla Helsingissä ja Suomessa”, sanoo Wu Guoxiang, China Southernin kansainvälisten ja yrityssuhteiden johtaja.

”Asiakkaat voivat nauttia kätevistä ja sujuvista jatkoyhteyksistä. Kehitämme yhteistyötä codeshare-kumppaneidemme kanssa tarjotaksemme asiakkaille saumattoman matkakokemuksen”, päättää Guoxiang.

China_Southern_A321_taxiingChina Southern Airlines on Kiinan suurin lentoyhtiö yli 800 koneen laivastolla ja maailmanlaajuisesti se työllistää 100 000 ihmistä. Laivaston koolla mitattuna kyseessä on Kiinan suurin ja maailman kolmanneksi suurin lentoyhtiö. Yhtiö vastaanotti mm. Kiinan ensimmäisen Boeing 787 Dreamlinerin. Laivastoon kuuluu myös mm. Airbus A380 -koneita ja tilauksessa on myös A350-koneita.

China Southernilla on kotikentät Guangzhoussa ja Pekingissä, ja sen verkosto kattaa koko Kiinan ja yhdistää Aasian Eurooppaan, Amerikkaan, Oseaniaan ja Afrikkaan. China Southern lentää päivittäin yli 3000 lentoa 224 kohteeseen 40 eri maassa. Skytrax vertailussa kiinalaisyhtiö on saanut neljä tähteä.

Lue myös aikaisempi uutisemme aiheesta: