Finnair avaa reitin Pekingin uudelle lentokentälle Daxingiin - kolme uutta viikkovuoroa

A330_LTO_1Finnair lisää kapasiteettia Pekingiin kolmella viikoittaisella lennolla uudelle Beijing Daxingin kansainväliselle lentoasemalle, joka otetaan käyttöön 30. syyskuuta 2019 mennessä. Finnair operoi Daxingiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 3. marraskuuta 2019 alkaen Airbus A330-300 -koneella.  

”Uusien lentojen myötä voimme tarjota entistä paremmat yhteydet Pekingin ja yli sadan Euroopan-kohteemme välillä”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

”Tavoitteenamme on kasvaa kestävästi Kiinassa, joka on yksi maailman johtavista markkinoista. Uusi Pekingin Daxingin kansainvälinen lentoasema on Kiinan ja Euroopan välisten kansainvälisten lentojen keskus, ja palvelee hyvin asiakkaitamme", jatkaa Orvér.

Uudet lentovuorot yhdistyvät sujuvasti Finnairin reittiverkostoon, johon kuuluu yli sata kohdetta Euroopassa. Nopeat vaihtoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalla mahdollistavat asiakkaille lyhyen kokonaismatka-ajan.  

Finnair lentää seitsemään kohteeseen Kiinassa, jotka ovat Peking, Shanghai, Chongqing, Nanjing, Xian, Guangzhou ja Hongkong. Kiina onkin yksi Finnairin suurimmista markkinoista. Kevään 2019 aikana Finnair on kertonut jo uudesta codeshare-yhteistyöstä Juneyao Airin ja China Southernin kanssa. Niiden myötä Finnairin asiakkaille avautui 13 uutta kiinalaista kohdetta.

 Pekingin uusi Daxingin kansainvälinen (ZBAD) lentoasema on määrä avata syyskuussa 2019. Rakennustyöt alkoivat vuonna 2014.

Peking_DaxinLentoasemalla on neljä kiitotietä. Niistä kaksi ovat rinnakkaiset 17L/35R ja 17R/35L. Toisella puolella 72 miljoonalle vuosittaiselle matkustajalle suunniteltua terminaalia sijaitsevat kiitotiet 01L/19R sekä 11L/29R. Kiitoteistä kolme on mitaltaan 3800 metriä ja neljäs 3400 metriä.

Pääoperaattorit Air China, China Eastern, China Southern ja Xiamen Air ovat jo suorittaneet koelentoja uudelle lentoasemalla kevään 2019 aikana. Loppukesästä edessä on vielä huonon näkyvyyden menetelmien koelennot.

Daxing sijaitsee Langfangin kaupungissa Hebein maakunnassa. Matkaa Pekingin Tiananmenin aukiolle on noin 46 kilometriä. Etäisyyttä nykyiseen Pekingin päälentokenttään on noin 65 kilometriä.

Tulevaisuudensuunnitelmien mukaan Daxingin lentoasemalle rakennettaisiin vielä toinen terminaali ja kolme lisäkiitotietä. Näin matkustajakapasiteetti nousisi jopa 100 miljoonaan vuosittaiseen matkustajaan.

Lue myös aikaisempia uutisiamme aiheeseen liittyen: