Finnair ja Norwegian liittyivät uuteen eurooppalaisia lentoyhtiöitä edustavaan A4E-järjestöön

A4E_logo(päivittynyt 12.35) Finnair on liittynyt mukaan eurooppalaisia lentoyhtiöitä edustavaan Airlines for Europe (A4E) -järjestöön. Toinen uusi A4E:n jäsen on Norwegian. Muita lentoyhtiöjärjestön jäseniä ovat Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa-konserni ja Ryanair.

Matka_Finnair_A350_Vauramo"Odotamme A4E-yhteistyön vauhdittavan dialogia alamme eurooppalaisten sidosryhmien kanssa. Eurooppalaisten lentoyhtiöiden kokoaminen saman katon alle yhteen järjestöön niiden liiketoimintamallista riippumatta on erinomainen aloite", toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 "Ilmailulla on merkittävä rooli Euroopan talouden ja työllisyyden kasvun mahdollistajana ja vauhdittajana. Siksi on ehdottoman tärkeää, että osallistumme toimialaamme koskeviin keskusteluihin aiheista, joissa lentoyhtiöillä on yhteinen intressi", Pekka Vauramo jatkaa.

"A4E on nousukiidossa ja valmis edustamaan eurooppalaisista lentoyhtiöistä koostuvan jäsenistönsä etuja. Jäsenmäärämme kasvaa lähikuukausina. Tavoitteemme on edistää muutoksia, jotka parantavat toimialamme kilpailukykyä, mikä puolestaan näkyisi kuluttajilla alhaisempina lipunhintoina ja suurempana valinnanvapautena. Toivotan uudet jäsenemme Finnairin ja Norwegianin lämpimästi tervetulleiksi A4E:hen", sanoo A4E:n toimitusjohtaja Thomas Reynaert.

FinnairA350tailThomas Reynaert toteaa A4E:n toivottavan tervetulleeksi Euroopan komission ilmailustrategian, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan lentoliikennetoimialaa ja lisätä sen kilpailukykyä.

Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että olisi tärkeää ratkaista lentoasemien monopoleista, korkeista maksuista ja veroista sekä lentoliikenteen toimitusketjujen tehottomuudesta aiheutuvat toimialahaasteet.

"Norwegian on aina uskonut siihen, että lentoyhtiöiden terve kilpailu tuo matkustajille enemmän tarjontaa ja alemmat lippujen hinnat. Mutta uskomme myös vakaasti siihen, että toimialallamme on monia haasteita, joiden ratkaisemiksi niin halpalentoyhtiöiden kuin verkostoyhtiöidenkin tulee yhdistää voimansa", toteaa Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

DreamTour_11"Olemme tyytyväisiä voidessamme liittyä A4E:hen, jotta voimme luoda oman äänemme kuuluville niissä tärkeissä keskusteluissa, jotka koskevat toimialamme tulevaisuuden suunnattomia haasteita ja mahdollisuuksia", päättää Kjos.

A4E  perustettiin virallisesti 20. tammikuuta 2016 EU:n Aviation Summit -kokouksessa.

Järjestön jäsenyhtiöillä lensi viime vuonna yli 500 miljoonaa matkustajaa, toisin sanoen yli puolet Euroopassa matkustaneista asiakkaista. Jäsenlentoyhtiöillä on yli 2300 lentokonetta ja niiden vuosittainen liikevaihto viime vuonna ylittää 93 miljardia euroa.

A4E edustaa jatkossa jäsenyhtiöitään niiden edunvalvonnassa EU:n, kansainvälisten  organisaatioiden, kansallisten hallitusten kanssa ilmailuasioissa. Tavoitteena on yhdistää eurooppalaiset lentoyhtiöt ja tehdä tarvittavat muutokset kilpailukyvyn parantamiseksi ja hintojen laskemiseksi.

Päivitys 12.35: Lisätty Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon, Bjørn Kjosin ja Thomas Reynaertin  kommentit.

Lue myös: