Finnair ja Suomen luonnonsuojeluliitto jatkavat yhdessä Madagaskarin metsityshankkeessa

Finnair_tailsUlkoministeriö on myöntänyt kolmivuotisen jatkorahoituksen Madagaskarissa toteutettavalle Suomen luonnonsuojeluliiton kehitysyhteistyöhankkeelle, jossa myös Finnair on mukana.

Finnair on osallistunut Suomen luonnonsuojeluliiton Madagaskarilla käynnistämään kehitysyhteistyöhankkeeseen, jonka tarkoituksena on luoda toimiva uudelleenmetsitysohjelma Iloton, Itohan ja Isoalazan kyläyhteisöihin, sekä Manabolon metsään Ihoromben alueella Madagaskarilla.

 Hankkeen tarkoituksena on tukea paikallisväestöä metsityshankkeiden toteuttamisessa sekä kouluttaa paikallisia järjestöjä metsäkartoituksia koskevan satelliittiseurannan käyttöön. Ajantasaisen ja ilmaisen seurannan avulla voidaan estää laittomia hakkuita sekä ennaltaehkäistä metsäpaloja ennen kuin ne riistäytyvät käsistä.

”Madagaskarin valinta Luonnonsuojeluliiton ensimmäiseksi kehitysyhteistyökohteeksi oli luonteva ratkaisu”, toteaa toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Eteläisen Afrikan alueella sijaitseva Madagaskarin saari on yksi maailman luonnon monimuotoisuuden helmistä. Lähes 80 prosenttia sen eläin- ja kasvilajeista on kotoperäisiä, toisin sanoen niitä ei esiinny missään muualla.

Madagaskarin hanke on herättänyt kiinnostusta myös Finnairissa, joka päätti vuosi sitten ottaa sen yhdeksi tukikohteekseen. Finnairin kestävän kehityksen johtajan Kati Ihamäen mukaan hankkeessa yhdistyy ympäristökysymysten ohella laajempi yhteiskunnallinen ulottuvuus, joka yhtiölle tärkeää.

”Hankkeessa luonnonsuojelua lähestytään paikallisten ihmisten näkökulmasta. Se on kaiken kehitysyhteistyön lähtökohta”, muistuttaa Ihamäki.

SLL:n ja Finnairin yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina. Finnairin asiakkaat voivat halutessaan lahjoittaa pluspisteitään suoraan Madagaskar-hankkeelle. Lahjoittamalla esim. 1000 Finnair Plus -pistettä Madagaskarin metsitysprojektiin osallistuu kolmen puuntaimen istutukseen. Lisäksi Finnair tukee hanketta takuusummalla.