Finnair ja Ulkoministeriö järjestävät kotiutuslennon Delhistä 18.4.

FinnairA350tailUlkoministeriö ja Finnair järjestävät yhteistyössä kotiutuslennon Intian Delhistä Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on jo kahdestoista matkustajille järjestetty ulkoministeriön tukema kaupallinen lento. Suora lento lähtee Delhistä lauantaina 18. huhtikuuta 2020.

Finnairin lento AY122 Delhistä lähtee lauantaina 18. huhtikuuta kello 09.45. Kyseessä on jo kolma kotiutuslento Intiasta ja toinen Delhistä. Ulkoministeriön ja Finnairin yhteistyössä järjestämät kotiutuslennot ovat maksullisia.

Ulkomaanmatkalta Suomeen palaavien henkilöiden ei tule käyttää joukkoliikennettä matkustettaessa lentoasemalta kotiin. Lisäksi heidän tulee välttää liikkumista kodin ulkopuolella sekä jäädä 14 vuorokaudeksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

 Ulkoministeriö tukee lentoyhteksien järjestämistä kotiuttaakseen erityisesti suomalaismatkustajia kohteista, jonne ei ole tarjolla normaaleja kaupallisia yhteyksiä. Lentoja voivat hyödyntää myös muiden Pohjoismaiden ja EU-maiden kansalaiset matkallaan kotimaahansa. Finnairilla on edelleen tarjolla joitakin lentoyhteyksiä Helsinki-Vantaalta eteenpäin.

 Tarvetta tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa. Kyseessä ei siis ole matkustajille ilmainen lento vaan kaupallinen operaatio, jota Ulkoministeriö tukee. Näin kustannukset saadaan pidettyä matkustajille järkevällä tasolla. Kotiutuslentojen toteuttamiseen on ulkoministeriössä varattu neljän miljoonan euron määräraha.

 Ensimmäiset yhteistyössä järjestettävät kotiutuslennot toteutettiin Kyprokselta ja Portugalista perjantaina 27.3.2020. Näitä ovat seuranneet kotiutuslennot Kuuban Havannasta, Intian Delhistä ja Goalta, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaista sekä Espanjan Malagasta ja Alicantesta. Kaikkiaan kotiutuslentoja on nyt julkaistun Delhi-Helsinki yhteyden jälkeen toteutettu 12.