Finnair ja Ulkoministeriö toteutettavat kotiutuslennon Bangkokista 17. huhtikuuta - lippu 585 euroa

A350_Fin_night_1Ulkoministeriö ja Finnair järjestävät yksittäisen kotiutuslennon Bangkokista Helsinkiin. Kyseistä lentoa on valmisteltu jo pidempään ja nyt se on varmistunut toteutettavaksi 17. huhtikuuta 2020. Seuraava suora yhteys tarjolla mahdollsesti vasta heinäkuussa 2020.

Finnairin lento AY142 lähtee Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä perjantaina 17. huhtikuuta kello 8.55 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle kello 15.15. Molemmat ovat paikallista aikaa. Ulkoministeriö oli tiedottanut matkustusilmoituksen tehneille jo aiemmin, että kyseinen lentoyhteys pyritään järjestämään.

Kyseessä on kaupalliselta pohjalta toteutettava lento, jota Ulkoministeriö tukee. Lippuja lennolla voi ostaa Finnairin verkkopalvelun kautta. Matkan hinta on 585 euroa.

Ulkoministeriö huomauttaa, että kyseessä on yksittäinen kotiutuslento. Suomeen paluuta miettiville muistutetaan että seuraava suora lento Helsinkiin on nykytiedon mukaan vasta 2. heinäkuuta 2020.

Ulkomaanmatkalta Suomeen palaavien henkilöiden ei tule käyttää joukkoliikennettä matkustettaessa lentoasemalta kotiin. Lisäksi heidän tulee välttää liikkumista kodin ulkopuolella sekä jäädä 14 vuorokaudeksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Ulkoministeriö tukee lentoyhteksien järjestämistä kotiuttaakseen suomalaismatkustajia kohteista, jonne ei ole tarjolla normaaleja kaupallisia yhteyksiä. Toimintaan on varattu neljän miljoonan euron määräraha.

Tarvetta tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa. Kyseessä ei siis ole matkustajille ilmainen lento vaan kaupallinen operaatio, jota Ulkoministeriö tukee. Näin kustannukset saadaan pidettyä matkustajille järkevällä tasolla.

Ensimmäiset yhteistyössä järjestettävät kotiutuslennot toteutettiin Kyprokselta ja Portugalista perjantaina 27.3.2020. Näitä ovat seuranneet kotiutuslennot Kuuban Havannasta, Intian Delhistä ja Goalta, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaista sekä Espanjan Malagasta ja Alicantesta. Kaikkiaan kotiutuslentoja on nyt julkaistun Bangkok-Helsinki yhteyden jälkeen toteutettu 11.