Finnair jatkaa tauon jälkeen suosittuja lentopelkokurssejaan

Finnairin koulutuksista vastaava Finnair Flight Academy aloittaa jälleen lentomatkustajan turvakurssit syksyllä 2011. Finnair on järjestänyt vuodesta 1992 lähtien lentomatkustajille kursseja, joiden avulla yhä useampi on saanut lentopelkonsa hallintaan.
 
– Lentomatkustajan turvakurssilta saa selkeää tietoa lentämisen turvallisuudesta ja siitä, miten lentopelko saadaan hallintaan. Kokeneet lentäjät kertovat lentämisestä; miksi kone pysyy ilmassa, miten turvallisuudesta huolehditaan, mitä heittoinen sää merkitsee ja miksi se ei ole vaarallista. Lentokoneeseen tutustutaan läpikotaisin sisältä ja ulkoa, istutaan ohjaamossa lentäjän paikalla ja kuullaan, mitä lennon eri vaiheisiin liittyvät äänet merkitsevät, turvallisuus- ja palvelukoulutuksesta vastaava Riikka Saarela Finnair Flight Academystä kertoo.
 
Kurssilla käsitellään lisäksi psykologin johdolla lentopelkoa sekä harjoitellaan rentoutumista. Myös matkustamopalvelun kouluttajat kertovat lentoemäntien ja stuerttien työstä ja koulutuksesta.

– Ryhmässä pelko on usein helpompi kohdata, ja toisten kurssilaisten tuki ja ymmärrys auttavat. Kurssit ovat olleet suosittuja ja olemme saaneet kiitosta niiden tuloksista. Osallistujina on ollut niin miehiä kuin naisia kaikista ikäryhmistä, Saarela kuvailee.

Kursseja järjestetään Finnair Flight Academyssä Vantaalla syksyn aikana kaksi kertaa: 7.–8.10. ja 11.–12.11.2011. Kurssi alkaa perjantaina iltapäivällä ja jatkuu lauantaina. Kurssille otetaan 18 henkilöä kerrallaan. Alaikäraja turvakursseille on 15 vuotta.

Finnair Flight Academy