Finnair käynnistää lennot Isosta-Britanniasta ja Irlannista Suomeen 25.1. - koronatestitulos vaaditaan

A321ER_10Finnair käynnistää matkustajalennot Iso-Britanniasta ja Irlannista Suomeen kuukauden tauon jälkeen 25. tammikuuta 2021 Traficomin sallittua matkustajalentojen jatkumisen näistä maista Suomeen. Finnair edellyttää kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojen asiakkailta koronatestitodistusta 28. tammikuuta lähtien.

THL:n suosituksen mukaisesti Finnair alkaa 28. tammikuuta 2021 lähtien edellyttää negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojensa asiakkailta, pois lukien Helsingistä kansainvälisellä jatkolennolla jatkavat asiakkaat. Todistusvaatimus on voimassa toistaiseksi.  

”Tämä mahdollistaa terveysturvallisen matkustamisen jatkumisen ja täydentää muita kattavia terveysturvallisuustoimia lennoilla ja lentoasemilla,” sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

”Tämä on myös linjassa yleistyvän trendin kanssa; moni maa edellyttää negatiivista koronatestitodistusta maahantuloa varten", jatkaa Schildt.

Todistusvaatimus ei vaikuta Suomen tai alueellisen terveysviranomaisen maahantuloa koskeviin menettelytapoihin, ja kaikki ulkomailta Helsinkiin tulevat ohjataan lentoasemalla koronatestaukseen.

Finnair viestii tästä uudesta testitodistusvaatimuksesta asiakkailleen kaikissa asiakasviestintäkanavissaan. Finnairin henkilökunta tarkistaa koronatestitodistuksen tai muun todistuksen lähtöselvityksessä tai portilla. Ilman asianmukaista todistusta asiakkaalta evätään pääsy lennolle. Asiakas voi sitten siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairiin.

Lue myös: