Finnair leikkaa 90 prosenttia kapasiteetistaan - vain parikymmentä tärkeintä yhteyttä lennetään

Finnair_shorthaul_2Finnair leikkaa lentämistään merkittävästi ja vähentää kapasiteetistaan 90 % huhtikuun alusta lähtien siihen asti, kunnes tilanne parantuu. Koronavirustilanne on vaikuttanut voimakkaasti lentomatkustukseen ja useat maat ovat asettaneet uusia rajoituksia matkustukseen.

Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Yhtiö aloittaa asteittaisen siirtymisen kohti rajattua liikenneohjelmaa välittömästi. Finnair peruu 16.-31. maaliskuuta väliseltä ajalta verkostostaan arviolta 1500-2000 lentoa.

Normaalisti Finnair operoi 110 lentoreittiä ja lentää noin 12 000 lentoa kuukaudessa, mutta kapasiteetin leikkaus laskee lentojen määrän arviolta 1600 lentoon kuukaudessa.

F_Manner_parveke_2”Koronavirustilanne vaikuttaa lentomatkustukseen dramaattisesti, mutta haluamme tässäkin vaikeassa tilanteessa varmistaa yhteiskunnan toiminnan kannalta joidenkin kriittisten lentoyhteyksien ylläpidon”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

"Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja lisäämme reittejä ja vuoroja liikenneohjelmaamme kysynnän mukaan. Toivomme voivamme palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian koronavirustilanteen laannuttua."

”Olemme hyvin pahoillamme tilanteen aiheuttamasta haitasta ja epävarmuudesta asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Tässä tilanteessa nämä muutokset kuitenkin ovat väistämättömiä – emme voi lentää asiakkaita maailmalle, kun emme voi nopeasti muuttuvassa tilanteessa varmistaa paluuyhteyttä", Manner toteaa.

Finnair operoi 1.4.2020 lähtien ainoastaan alla lueteltuihin kohteisiin rajoitetulla viikkovuoromäärällä, edellyttäen että viranomaiset eivät aseta uusia matkustusrajoituksia. Lennot kaikilta muilta reiteiltä perutaan.

Kotimaa:  

Kuopio  

Maarianhamina 

Oulu 

Rovaniemi 

Pääsiäisen ympärillä Finnair lentää kuitenkin myös seuraaviin kohteisiin: Ivalo, Kittilä, Kuusamo

Eurooppa:  

Amsterdam  

Berliini  

Bryssel 

Frankfurt 

Lontoo  

München  

Pariisi  

Tukholma  

Zurich  

Finnair aikoo lentää myös Kööpenhaminaan, Osloon, Moskovaan, Pietariin, Riikaan ja Tallinnaan näiden kohteiden matkustusrajoitteiden päätyttyä.   

 

Kaukolennot:  

Tokio  
 

Peruttavat lennot näkyvät Finnairin järjestelmissä vaiheittain, ja tässä vaiheessa Finnair peruu lentoja järjestelmistään kesäkuun loppuun asti.  

Matkanjärjestäjien lentoja koskevat päätökset tehdään yhdessä matkanjärjestäjien kanssa. Aurinkomatkat ja muut matkanjärjestäjät viestivät sitten mahdollisista muutoksista asiakkailleen.

Finnairin asiakaspalvelu on valitettavasti kovin ruuhkautunut peruttujen lentojen suuren määrän vuoksi. Jonotusaikojen pienentämiseksi Finnair lisää asiakaspalveluhenkilöstön määrää, ja toteuttaa lentojen perumiset ja niihin liittyvien asiakaskyselyiden käsittelyn vaiheittain lennon ajankohdan mukaan.  

  • Asiakkaat voivat siirtää matkustustaan eteenpäin itse Varaukseni-palvelussa Finnairin verkkosivuilla siihen saakka, kunnes lento on peruttu Finnairin järjestelmistä ja asiakas on saanut viestin peruutuksesta.  

  • Kun asiakkaan lento on peruttu, hän saa Finnairilta tekstiviestin tai sähköpostin, jossa ohjataan joko hakemaan lipun hinnan takaisinmaksua tai vaihtamaan matkustuspäivää asiakaspalvelun kautta. Asiakkaiden on hyvä tarkastaa Varaukseni-palvelun kautta, että omat yhteystiedot ovat varauksessa ajan tasalla. 

  • Jos asiakkaan varaus on tehty matkatoimiston kautta, tulee hänen olla yhteydessä suoraan matkatoimistoon.