Finnair lentää erikoislentoja Pekingin olympialaisiin - edellisestä matkustajalennosta lähes kaksi vuotta

OH-LWH_170122Finnair lensi 26. tammikuuta ensimmäisen matkustajalentonsa Pekingiin sitten alkuvuoden 2020. Kyseessä oli Pekingin olympialaisiin liittyvä erikoislento, jolla saivat matkustaa vain olympialaisiin osallistuvat ryhmät. Varsinaiset kaikille avoimet matkustajalennot Pekingiin Finnair pyrkii avaamaan heti, kun se on mahdollista.

Ensimmäinen lento Finnairin Pekingin olympialaisia varten toteuttamista matkustajalentojen erikoissarjasta lennettiin keskiviikkona 26. tammikuuta 2022. Sinivalkoinen Airbus A350-900 -laajarunkone (OH-LWH) kuljetti lennolla AY85 Helsinki-Vantaalta Pekingiin olympialaisiin osallistuvia ryhmiä. Lippuja myytiin ainoastaan juuri näille olympialaisiin osallistuville ryhmille. Erikoislento laskeutui Pekingin Capitalin lentokentälle torstaina 27. tammikuuta.

Finnair lentää Pekingin olympialaisiin muutaman edestakaisen sekä yhdensuuntaisen lennon, joista toinen suunta toteutetaan ainoastaan rahtilentona.

"Olemme iloisia mahdollisuudesta lentää olympiaurheilijoita ja tukijoukkoja Pekingiin ja odotamme tulevaa Pekingin reitin paluuta Finnairin verkostoon", kertoi Finnairin viestintä Lentoposti.fi:lle.

Finnair on edellisen kerran lentänyt normaaleja matkustajareittilentoja Helsingin ja Pekingin välillä helmikuussa 2020 eli lähes kaksi vuotta sitten. Suomalaisyhtiön tavoite on aloittaa reittilennot Pekingiin uudestaan heti, kun se on mahdollista. Finnair totesi Lentoposti.fi:lle, että ajankohtaa lentojen uudelleen käynnistämiselle on vielä vaikea arvioida.

Rahtilentoja Finnair sen sijaan lentää Pekingiin kysynnän mukaan ja niitä on lennetty Finnairin mukaan verrattain säännöllisesti. MH