Finnair lentää virtuaalilentoja joulupukin luo Rovaniemelle - tuo joulun taikaa koteihin

MD11_Santa_2Finnair tuo joulun tunnelmaa ja taikaa koteihin lentämällä kahdeksan virtuaalilentoa Rovaniemelle 25. joulukuuta alkaen. Hanke toteutetaan yhdessä VR-studio Zoan kanssa. Finnair on Joulupukin virallinen lentoyhtiö.

Virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntäen Finnair tarjoaa asiakkailleen mukaansatempaavan 360 asteen elämyksen, jonka suomalainen VR-studio Zoan on luonut maailman edistyneimmän 3D-pelimoottorin, Unreal Enginen, avulla.

Virtuaalilennon bisnesluokkaan pääsee istumaan joko tietokoneen tai puhelimen selaimella. Osallistuminen onnistuu myös sellaisilla VR-laseilla, jotka käyttävät nettiselaimia ja pystyvät näyttämään videota. Virtuaalilennolla voi paikata todellisen kokemuksen kaipuuta.

Virtuaalilennon asiakkaat pääsevät nauttimaan matkustamohenkilökunnan tarjoilemista virvokkeista, ihailemaan tähtitaivasta sekä katselemaan revontulia suoraan ‘istuimeltaan’. Lisäksi VR-kokemuksessa on mukana joulukoristeita sekä tuttua äänimaailmaa lennolta. Voi myös hyvin olla, että läheisellä penkkirivillä saattaa nähdä istumassa tutun, jouluisen hahmon! 

Perillä Rovaniemen talvimaisemissa asiakkaat ylittävät napapiirin ja kulkevat Joulupukin Kammarille tapaamaan pukkia.

Noin puoli tuntia kestäviä VR-lentoja järjestetään yhteensä kahdeksan, ja osallistuminen maksaa 10€. Paikat voi varata Finnair Shopista. Ostosta saa myös 250 Finnair Plus -pistettä.

Virtuaalisia lentoja Rovaniemelle on tarjolla 25.12, 28.12, 29.12 ja 30.12. Virtuaalilennoilla kapasiteetti on lähes rajaton, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

rvn-unicefJoulu on antamisen ja välittämisen aikaa, ja virtuaalilentojen matkustajat pääsevätkin osallistumisensa kautta tukemaan apua tarvitsevia. Kaikki virtuaalilentojen tuotot menevät lyhentämättöminä UNICEFille, joka käyttää ne koronapandemian hillitsemiseen ja siitä kärsineiden lasten auttamiseen.

“Kiitos virtuaalitodellisuuden taian, Finnair voi ‘lennättää’ perheet eri puolilta maailmaa Rovaniemelle nauttimaan talven ihmemaasta ja tapaamaan joulupukkia matkustusrajoituksista huolimatta. Toivomme voivamme tuoda ison hymyn osallistujien kasvoille", kertoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen.

“Modernin teknologian ansiosta asiakkaamme ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan Lapin taiasta ja joulutunnelmasta kotoaan käsin. Toivomme, että lentäminen Finnairin virtuaalisessa bisnesluokassa innostaa heidät matkustamaan paikan päälle Lappiin sitten kun se taas on mahdollista", jatkaa Turtiainen.

 “Aika ei voisi olla otollisempi jouluiselle VR-kokemukselle joulupukin virallisen lentoyhtiön siivillä. Olemme kehittäneet Rovaniemen virtuaalikokemusta jo yli vuoden, ja yhteistyö Finnairin kanssa on hieno tapa saavuttaa kansainvälinen yleisö jouluisella toivon ja ilon viestillä", sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Korkealaatuisten VR-kokemusten puute on kauan ollut yksi suurimpia esteitä kyseisen teknologian yleistymiselle. Finnair on kuitenkin panostanut virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin jo vuodesta 2016. Yhtiö esimerkiksi esitteli Airbus A350:n matkustamokokemusta alan tapahtumissa VR-lasien avulla.

OH-LZL_110215Koronapandemia on nopeuttanut virtuaalikokemusten yleistymistä. Finnair haluaa virtuaalilennon avulla osoittaa, että laajan yleisön virtuaalitapahtumat voivat olla paljon enemmän kuin kokouksia ja videoita.

“Uskomme, että virtuaalitodellisuus voi olla hyvä tapa täydentää reaalimaailman lentokokemusta. Asiakkaat voisivat tulevaisuudessa esimerkiksi valita lomakohteen tai tehdä matkasuunnitelmia virtuaalitodellisuuden avulla. Uskomme myös matkustuskokemuksen muuttuvan yhä personoidummaksi niin, että asiakkaat voivat valita lisäpalveluja omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Virtuaalitodellisuuden työkalut voisivat sopia tähänkin tarkoitukseen”, kertoo Finnairin asiakaskokemuksesta ja tuotteista vastaava Finnairin johtaja Tiina Tissari.

airbus_olympia_0218Joulupukin virallinen lentoyhtiö Finnair on lentänyt joulupukki kyydissään useita kertoja ja on joulupukki tai jouluaiheinen teema ollut vuosikymmenten ajan esillä myös yhtiön lentokoneissa. Viimeksi kahdessa Airbus-kapearunkokoneessa ja kahdessa A350-laajarunkokoneessa oli esillä poroteema talvella 2017/2018. Joulupukki oli esillä kahdessa Airbus A321 -koneessa talvikaudella 2014/2015.