Finnair lentää Liettuan Kaunasiin kesällä 2017 - Vilnan kiitotie remonttiin

Norra ATR 72Finnair lentää kesällä 2017 kuukauden ajan poikkeuksellisesti Liettuan Kaunasiin (EYKA). Syynä muutokseen on Vilnan (EYVI) kiitotieremontti, jonka aikana lentokenttä on suljettu lentoliikenteeltä.

Liettuan Oro navigacijan julkistaman tiedon mukaan Vilnan lentokenttä on suljettuna 14. heinäkuuta. - 18. elokuuta 2017. Reilun 2500 metrin mittaisen kiitotieremontin kustannukset ovat noin 25 miljoonaa euroa. Lentoyhtiöille tarjotaan operoinnin siirtoa remontin ajaksi vaihtoehtoisesti Kaunasiin tai Palangaan.

Näistä vaihtoehdoista Kaunas sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Vilnasta, kun Palanga puolestaan sijaitsee Liettuan länsirannalla saakka. Finnair kertoo vallinneensa näistä vaihtoehdoista lähempänä Vilnaa sijaitsevan Kaunasin lentokentän.

Finnairin Vilnan lennot liikennöidään kiitotieremontin ajan poikkeuksellisesti siis Kaunasiin. Yhtiö ei kuitenkaan järjestä matkustajille jatkoyhteyksiä Kaunasista alkuperäiseen kohteeseen eli Vilnaan.

Matkustajien varaukset ja lentoliput Finnair päivittää automaattisesti uudelle reitille ja informoi muutoksesta asiakkaitaan. Matkustajille tarjotaan myös mahdollisuutta vaihtaa matkan aikataulua. Lipun voi vaihtaa samalla reitille aikavälille kaksi viikkoa ennen tai jälkeen kiitotieremonttia. Varauksen voi myös perua ja saada lipusta takaisinmaksun.