Finnair lopettaa reitin Kiinan Chongqingiin - tuotot eivät vastanneet odotuksia

CKG_AirportFinnair lopettaa lennot Kiinan Chongqingiin lokakuussa 2019. Alunperin Finnair suunnitteli jättävänsä reitin talvitauolle kaudeksi 2019-2020, mutta tuoreen päätöksen mukaan reitti ei jatku enää kesäkauden 2020 alkaessa. Odotettu kasvupotentiaali reitillä ei realisoitunut.

Finnair avasi Chongqingiin reitin toukokuussa 2012 neljällä viikkovuorolla Airbus A340 -koneilla. Tuolloin avattu reitti oli Finnairin yhdestoista kohde Aasiassa. Suomalaisoperaattori oli myös ensimmäinen lentoyhtiö, joka avasi suoran reittilennon Euroopasta Chongqingiin.

CKG_cityReittiavauksen aikaan Finnair kuvaili Chongqingin lentoaseman kasvupotentiaalin olevan valtava. Maailman suurimpiin lukeutuvassa Chongqingin kaupungissa asui jo silloin lähiympäristöt mukaan lukien noin 32 miljoonaa asukasta. Lentoasemalta oli avattu 140 reittiä yli 80 kaupunkiin Kiinassa ja Aasiassa ja kenttää laajennettiin.

Finnair ilmoitti jo keväällä 2019, että Chongqingin reitti jää tauolle talvikaudeksi 2019-2020. Lopulta reitin osalta on päädyttiin kuitenkin siihen, ettei sitä enää jatketa talvitauon jälkeen kesällä 2020.

Finnar kommentoi Lentoposti.fi:lle, että jatkuva reittiverkoston tarkastelu kestävän ja kannattavan kasvun takaamiseksi on yhtiölle tärkeää. Reitin tuotot eivät valitettavasti ole olleet odotuksien mukaisia, vaikka Finnair on aktiivisesti pyrkinyt lisäämään reitin kysyntää. Reittiä on myös tuettu Kiinan puolelta. Finnair ei kommentoinut kuinka kauan reitti on mahdollista tukea saanut ja koska se on päättynyt.

A330_LTO_1Chongingin reitti päättyy siis ainakin toistaiseksi 24. lokakuuta 2019. Siihen saakka reittiä lennetään normaalisti neljän viikkovuoron verran Airbus A330-koneilla. Tämän jälkeen kapasiteetti siirtyy muille reiteille.

Chongingin lisäksi Finnairin Aasian-kohteista on lopetettu ainakin Intian Mumbai ja Kiinan Guanzhou, joista jälkimmäiseen lennot on sittemmin avattu uudelleen.

Finnair kertoo kohdistavansa talvikaudella kapasiteettia uusiin kohteisiinsa kuten Punta Canaan ja Sapporoon, sekä marraskuusta alkaen myös Daxingin kentälle Pekingiin. Keväällä avautuu myös uusi reitti Etelä-Korean Busaniin, johon Finnair avaa ensimmäisenä suoran reitin Euroopasta. Lopetettavan Chongqingin jälkeen Finnair lentäisi keväällä 19. lentokentälle Aasiassa.

Lue myös: