Finnair luopui suunniteltua aiemmin GetJetin vuokrakoneesta - nyt lentoja operoi WDL Aviation

IMG-20190703-WA0000Finnair luopui 30. kesäkuuta liettualaiselta GetJetiltä vuokratun Airbus A320 -koneen ja sen miehistön käytöstä. Sopimusta GetJetin kanssa oli ilmoitettu jatketuksi lokakuulle saakka, mutta muutokset liikenneohjelmaan johtivat tarpeen muutokseen. Nyt Finnairin lennoilla lentää 1. heinäkuuta alkaen WDL Aviation Embraer 190-koneella.

GetJetin vuokrakone ja sen miehistö on lentänyt Finnairin Euroopan reiteillä kesäkuusa 2018 lähtien. Alunperin wetlease-sopimuksen oli määrä päättyä jo tammikuussa 2019. Sittemmin sitä jatkettiin 26. lokakuuta saakka. Keväällä kuitenkin ilmoitettiin GetJetin poistuvan Finnairin liikenneohjelmasta 30. kesäkuuta 2019.

Finnairin mukaan muutoksen syynä ovat liikenneohjelmaan kesäkaudella tehdyt hienosäädöt.

"Muutosten syynä on liikenneohjelmaan tehdyt muutokset, joiden vuoksi meillä ei ole tarvetta GetJetin A320-vuokrakoneelle koko alkuperäiseksi vuokra-ajaksi eli lokakuun lopulle asti", täsmentää Finnairin viestinnän Annina Metsola Lentoposti.fi:lle.

Finnair ilmoitti kesäkuussa vuokranneensa kapasiteettia saksalaiselta WDL Aviationilta. Yhtiön Embraer 190 lentää Finnairin lentoja kesäkaudella 1.7.-31.8.2019.

"Heinä-elokuussa Hannoverin lennot ja osa Hampurin lennoista lennetään saksalaiselta WDL Aviation GmbH -vuokralentoyhtiöltä vuokratulla E190-koneella ja miehistöllä. Asiakkaat saavat tiedon operoivan lentoyhtiön muutoksesta Finnairilta pre-departure sähköpostissa", jatkaa Metsola.

Aiempi vuokrakoneoperaattori GetJet lensi WDL Aviationia laajemmin useilla Finnairin reiteillä.

Finnairin mukaan kyseisiä reittejä Hannoveriin sekä tiettyjä Hampurin reitin vuoroja operoidaan muutenkin Embraer 190-koneilla. Konetyypin koko on siis oikea näiden reittien tarpeisiin. Finnair muutti Hannoverin reitin päivittäiseksi ja ympärivuotiseksi 1. kesäkuuta 2019 alkaen. Reittiä oli määrä operoida Nordic Regional Airlinesin E190-koneilla.

Lue myös: