Saksalainen WDL Aviation lentää Finnairin Hannoverin ja Hampurin reittejä kesän ajan

WDL_E190_1Finnair vuokraa Embraer  190 matkustajakoneen miehistöineen saksalaiselta WDL Aviationilta. Ulkoinen operaattori lentää kaikki Finnairin Hannoverin lennot ja osan Hampurin lennoista 1.7.-31.8.2019. Finnairin mukaan kyseessä ovat operatiiviset syyt. WDL Aviation on tuore Embraer-operaattori.

 Vuokrakoneella operoitaville lennoilla on WDL Aviationin ohjaamo- ja matkustamomiehistö. He palvelevat asiakkaita englanniksi ja saksaksi. Lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia. Mukana on lisäksi yksi Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsen, joka voi auttaa asiakkaita myös suomeksi.

Finnair tarjoaa lentoyhtiömuutoksen takia mahdollisuutta muutta tai peruuttaa varaus kyseisillä lennoilla. Asiakkaan tulee tässä tapauksessa ottaa yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.

Finnair kertoi toukokuussa 2018, että se muuttaa Hannoverin reitin päivittäiseksi ja ympärivuotiseksi 1. kesäkuuta 2019 alkaen. Reittiä oli määrä operoida Nordic Regional Airlinesin E190-koneilla.

Hannover on yksi Pohjois-Saksan suurimmista kaupungeista, ja se isännöi vuoden ympäri useita tärkeitä messuja ja suurtapahtumia. Hannover on Finnairin seitsemäs kohde Saksassa ja muut kohteet ovat Berliini, Düsseldorf, Frankfurt, Hampuri, München ja Stuttgart.

WDL Aviation on vuonna 1974 perustettu lentoyhtiö, jonka laivastossa on kuusi konetta. Laivastoon kuuluu kolme canhaa BAe 146 -konetta sekä toukokuusta 2019 lähtien neljä Embraer 190 -konetta. Ne on hankittu käytettyinä. Hankitut Embraer-koneet ovat muutaman vuoden ikäisiä ja niillä operoi aiemmin Etelä-Amerikkalainen lentoyhtiö.

WDL Aviationin nykyinen nimi on otettu käyttöön vuonna 1991 yhtiön uudelleenjärjestelyn seurauksena. Yhtiön juuret yltävät vuoteen 1955 saakka. Lokakuusta 2017 lähtien yhtiön on omistanut Zeitfracht Luftfahrt Holding GmbH.

Finnairin lentoja operoivat nykyisin myös liettualaiset DAT LT ja GetJet.

Lue myös: