Finnair neuvottelee matkatavara- ja asematasopalvelun siirrosta Swissportille

Swissprt_kalustoFinnair on aloittanut neuvottelut sveitsiläisen lentoasemapalveluihin erikoistuneen Swissportin kanssa Finnairin matkatavara- ja asematasopalvelusta Helsinki-Vantaalla. Mikäli Finnair ja Swissport pääsevät sopimukseen, palvelut siirtyisivät liikkeenluovutuksella Barona Handlingiltä Swissportille.

Barona Handlingin työntekijät siirtyisivät sopimuksen myötä Swissportin palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Tavoitteena on, että neuvottelut saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä.

– Swissport on globaali toimija, jolla on vahva ammattitaito ja kokemus maapalveluiden tuottamisesta. Tavoittelemme yhteistyön avulla entistä parempaa laatua sekä kustannustehokkuutta, Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho luonnehtii.

Kumppaniverkoston kehittäminen on osa Finnairin strategiaa ja rakennemuutosta, jolla tavoitellaan tuntuvia kustannussäästöjä. Samalla pyritään parantamaan edelleen toiminnan laatua kasvun vauhdittamiseksi. Finnairin tavoitteena on kasvattaa Aasian-liikenteensä 74 viikoittaisesta lennosta noin 140 lentoon ja kaksinkertaistaa Aasian-liikenteen liikevaihto vuoteen 2020 mennessä.

Swissport International Ltd tarjoaa maapalveluita noin 100 miljoonalle matkustajalle ja käsittelee noin 3,2 miljoonaa tonnia rahtia vuosittain noin 650 asiakasyritykselleen lentoliikenteessä. Swissportilla on noin 35 000 työntekijää ja se toimii 184 lentoasemalla, 36 maassa, viidellä mantereella. Swissport-konsernin toiminnallinen liikevaihto vuodelta 2010 oli 1,7 miljardia Sveitsin frangia.