Swissportin ja Servisairin yhdistyminen etenee - Helsingin Servisairin toiminnot siirtyvät Aviatorille

Swisport_portaat_1Swissportin ja Servisairin yhdistyminen otti askeleen eteenpäin, kun Swissport myi osan Servisairin toiminnoista EU-komission joulukuussa 2013 antaman kannanoton mukaisesti. Toiminnot Lontoon Gatwickissä, Newcastlessa, Birminghamissa ja Helsingissä myytiin pohjolan suurimmalle yksityiselle huolintayhtiölle Aviator Groupille.

EU-komissio asetti joulukuussa 2013 Swissportin ja Servisairin kauppojen hyväksymiselle ehtoja, joiden mukaan Servisairin maapalvelut Birminghamin, Helsinki-Vantaan, Lontoon Gatwickin ja Newcastlen lentoasemilla on myytävä, jotta Swissport ei saisi näissä kohteissa liian määräävää markkina-asemaa.

Swissport ja Aviator Group allekirjoittivat kauppasopimuksen 10. huhtikuuta. Solmittujen kauppojen myötä 600 työntekijää Englannissa ja 300 Suomessa siirtyvät Aviatorin palvelukseen.Toimintojen yhdistäminen aloitetaan heti, kun EU:n komissio on hyväksynyt sopimuksen. Menettely sopimuksen hyväksyttämiseksi on jo aloitettu.

Servisair_JAL_1Swissportin olemassaolevat toimipisteet Helsingissä, Lontoossa, Birminghamissa ja Newcastlessa jatkavat toimintaansa ja asiakkaiden palvelemista normaalisti.

"Olemme iloisia näistä kaupoista. Laajentaminen Lontoon Gatwickiin, Newcastleen ja Birminghamiin vahvalla joukkueella ja omistautuneella henkilökunnalla antaa meille erinomaiset lähtökohdat laajentumiselle maantieteellisesti uusille markkinoille", sanoi Aviatorin toimitusjohtaja Paul Synott.

Nykyisin Aviator Group  tarjoaa maahuolintapalveluja Pohjolan alueella 21 lentokentällä ja työllistää 2900 työntekijää. Aviator on vuonna 2010 perustettu maahuolintayritys ja yhtiön pääomistaja Accent Equity 2008 -sijoitusrahasto. Aviatorin liikevaihto oli vuonna 2013 noin 200 miljoonaa euroa.

Swissport puolestaan toimii 263 lentoasemalla 45 maassa viidellä eri mantereella. Yhtiöllä on noin 55 000 työntekijää ja vuosittainen liikevaihto on noin 2,5 miljardia euroa.

Lue myös: