Swissport ostaa Servisairin

Swissport_pushbackMaahuolintayhtiö Swissport ostaa Servisairin Derichebourg Groupilta. Kaupan myötä Swissportin haltuun siirtyy koko Servisairin maailmanlaajuinen toiminta, Suomi mukaanlukien.

Swissport on maailmanlaajuinen toimija maahuolinnassa. Se tarjoaa palveluitaan noin 118 miljoonalle matkustajalle ja huolitsee rahtia noin 3,5 miljoonaa tonnia 650 eri asiakkaan puolesta ilmailualalla.

Swissport työllistää noin 40 000 henkeä ja se toimii 180:llä asemalla 38:ssa eri maassa viidellä eri mantereella.

Servisair on kansainvälisen Derichebourg Groupin tytärtyhtiö. Yhtiö keskittyy lentokoneiden huolintaan, valmistukseen sekä huoltotoimintaan. Servisair tarjoaa palveluitaan 106 miljoonalle matkustajalle, huolitsee vuosittain 645 000 tonnia rahtia ja työllistää 15 000 henkeä maailmanlaajuisesti. Servisair toimii 106:lla asemalla 20:ssä maassa neljällä mantereella.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja yhtiöt tiedottavat kaupoista aikanaan tarkemmin.

Servisair_JAL_1Kauppojen myötä Swissport nousee entistä suurempaan asemaan Suomessa. Servisair teki mm. kesäkuussa pitkän sopimuksen Japan Airlinesin kanssa Helsingin lentojen huolinnan osalta.

Vuonna 1964 toimintansa aloittanut Servisair huolitsee Suomessa vuosittain noin 13 000 lentoa ja 35 000 tonnia rahtia. Yhtiön Suomen liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 300 työntekijää.


Swissport ostoksilla myös muualla

Swissport on tehnyt aiesopimuksen myös SAS:n maahuolintayhtiön ostosta. Kauppojen toteutuessa Swissportille siirtyisi noin 500 työntekijää Skandinaviasta. SAS:n maahuolinnalla on toimintoja Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Toimintojen myynti on osa SAS:n aloittamaa 4Excellence Next Generation -säästöohjelmaa.

 

 Lue myös: