Finnair perui Delhin lentojaan heinäkuulta

A330_tail_closeFinnair peruu heinäkuun alusta kolme edestakaista Delhin lentoaan. Yhtiön mukaan peruutukset johtuvat operatiivisista syistä. Aiemmin peruutuksia on tehty Euroopan liikenteen osalta erityisesti Norran liikennöimien lentojen osalta. Finnairin omaa lähiliikennettä on sen sijaan annettu mm. AirBerlinin ja Jettimen operoitavaksi.

Finnair peruu  Helsingin ja Delhin väliset lennot aikaväliltä 5.-10. heinäkuuta 2016. Perutut lennot ovat HEL-DEL AY021 5.7., 7.7. ja 9.7. sekä DEL-HEL AY022 6.7., 8.7. ja 10.7.

Yhtiö tiedottaa asiasta suoraan matkustajlleen tekstiviestein tai sähköpostitse asiakkaiden antamiin yhteystietoihin. Matkustajille tarjotaan vaihtoehdoksi siirtää matkustuspäivää eteen tai taaksepäin seitsemän vuorokauden verran paikkatilanteen niin salliessa. Lisäksi vaihtoehtoina on toinen oneworld-operaattori tai lipun hinnan takaisinmaksu.

Aiemmin Finnair on kertonut erityisesti Norran lentojen peruutusten syyksi lentäjäpulan. Omaa Euroopan liikenteen kapasiteettia yhtiö on paikannut mm. Nikin ja AirBerlinin ja Jettimen vuokrakoneilla.

Heinäkuun osalta Norran liikenneohjelmaan on tehty muutoksia mm. Helsinki-Tampere-Jyväskylä kolmioreitillä sekä Kajaanin lentojen peruutuksissa. Jettime operoi heinä- ja elokuussa Finnairin Euroopan kohteisiin. AirBerlin sen sijaan operoi kahdella A321-koneellaa Finnairin Euroopan kohteisiin aina huhtikuuhun 2017 saakka.

Kaukoliikenteen osalta operatiivisia syitä ei ole erikseen kerrottu. Finnairilla on parhaillaan käynnissä kaukoliikennelaivaston uudistus ja se vastaanottaa useita A350 XWB -koneita. Niiden toimitukset ovat olleet myöhässä valmistajasta Airbusista johtuen.

Finnair on myös kuluvan vuoden aikana aloittanut mittavat lentäjärekrytoinnit. Yhtiö pyrkii kiihdyttämään kasvuaan ja kaksinkertaistamaan Aasian liikenteen etuajassa.

Lue myös: