Finnair perui lentonsa Milanoon - THL julisti Italian epidemia-alueeksi

A321ER_3(päivittynyt 20.46) Finnair perui lentonsa Milanoon aikaväliltä 9.3.-7.4. Yhtiö toteaa asiakkaiden ja henkilöstön terveyden olevan etusijalla. Koronavirus on levinnyt vauhdilla Pohjois-Italiassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julistanut koko Italian epidemia-alueeksi.

Suomen Ulkoministeriö päivitti aiemmin tiistaina 3. maaliskuuta matkustustiedotetta ja ohjeistaa välttämään tarpeetonta matkustamista Milanoon ja muualle Pohjois-Italian alueelle koronavirustilanteen vuoksi.

Finnair peruu nyt lentonsa Helsingin ja Milanon välillä 9.3.-7.4, ja lentää 4.3.-8.3. Milanoon yhden päivittäisen lennon normaalin kahden lennon sijaan kotiuttaakseen matkustajansa.

Finnair palveli matkustajiaan myös Kiinan kohteiden osalta eikä jättänyt heitä pulaan perumalla lennot heti kokonaan.

THL:n mukaan Italiassa on 3. maaliskuuta mennessä todettu yhteensä yli 2000 tapausta, joista suurin osa on todettu Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueilla. Tapaukset on havaittu viimeisen kahden viikon aikana. 

THL puolestaan julisti 3. maaliskuuta koko Italian epidemia-alueeksi Kiinan, Iranin, Etelä-Korean tavoin.

Finnair pahoittelee muutosten aiheuttamaa harmia. Yhtiö seuraa tilannetta tarkasti. Finnair oli jo helmikuun lopulla tehnyt muutoksia Milanon lentojen peruutus- ja muutosehtoihin.

Nyt Finnair tarjoaa peruttujen Milanon lentojan osalta matkan siirtoa 30. kesäkuuta saakka, vaihtoehtoista lentoa tai hyvitystä käyttämättömästä lentolipusta tai sen osasta ja lisäpalveluista.

Finnairin omistama Aurinkomatkat tarjoaa asiakkailleen kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden Bolognan, Milanon ja Venetsian kaupunkilomiin, joiden lähdöt ovat 1.–30.4. huhtikuuta.

Matkojen, joiden lähdöt ovat 1.–30.5. toukokuuta, tehdään päätöksiä 31.3.2020 ulkoministeriön silloisen matkustussuosituksen mukaisesti. 1. toukokuuta 2020 jälkeen alkavissa matkoissa on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Aurinkomatkat toteaa myös, ettei ulkoministeriön ohjeistus koske sen kohteista esimerkiksi Roomaa, Calabriaa tai Napolin aluetta. Peruttujen listalla on Aurinkomatkojen osalta matkat Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueille 31.3.2020 asti. Matkatoimisto palauttaa asiakkailleen matkojen hinnan.

Ennen Finnairia lentojaan Italiaan peruivat jo ainakin Lufthansa ja Ryanair sekä SAS.

Finnairin perumat lennot ovat:

  • Lennot AY1755/AY1756 aikavälillä 4.3.-7.4.2020
  • Lennot AY1751/AY1752 aikavälillä 9.3.-7.4.2020

Päivitys 20.46: Lisätty Aurinkomatkojen peruutukset.

Lue myös: