Finnair solmi 12-vuotisen moottorihuoltosopimuksen A321 Sharklet -koneisiinsa

A321-Engine-and-SharkletFinnair on solminut 12-vuotisen huoltosopimuksen Airbus A321 Sharklet -koneiden moottoreiden osalta Pratt & Whitneyn kanssa. Sopimuksen piirissä on Finnairin viisi uusinta kapearunkokonetta.

Pratt & Whitneyn kanssa solmittu V-Services Fleet Hour Agreement (FHA) -sopimus kattaa kymmenen International Aero Enginesin valmistamaa IAE V2533-A5 -moottoria, jotka on asennettu viiteen A321ceo -koneeseen (current engine option) Nämä koneet liittyivät Finnairin laivastoon vuosina 2013 ja 2014.

"Vuodesta 2013 lähtien laivastoomme liittyneet V2500 -moottorein varustetut A321-koneet ovat vastanneet odotuksiamme operatiivisen suorituskyvyn osalta", sanoi Finnairin teknisistä palveluista vastaava apulaisjohtaja Jari Huhtinen.

"Tämän FHA:n avulla tiedämme, että moottoreitamme huolletaan niin, että ne tarjoavat korkeimman mahdollisen kapasiteetin".

"Meillä on selkeä päämäärä. Pidämme asiakkaidemme moottorit kiinni siivissä niin pitkään kuin mahdollista. Tukemalla Finnairin V-services FHA:n kautta otamme riskin huolloista ja annemme heidän keskittyä olennaiseen eli operaatioihinsta", sanoi Pratt & Whitney moottoriyksikön johtaja Greg Gernhardt.

IAE on monikansallinen lentokonemoottorivalmistaja, jonka osakkeenomistajia ovat Pratt & Whitney, Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH, Japanese Aero Engines ja MTU Aero Engines.

Tähän mennessä IAE on toimittanut yli 5 000 moottoria ja tilauskannassa on noin 2 000 moottoria lähes 200 asiakkaalle ympäri maailmaa.

Lue myös: