Finnair ulkoistaa Delhin reitin matkustamopalvelun OSM Aviationille - ei henkilöstövaikutuksia Suomessa

Fin_tail_1(päivittynyt 12.38) Finnair laajentaa yhteistyötään norjalaisen OSM Aviationin kanssa. Loppuvuodesta 2019 lähtien OSM Aviation huolehtii Finnairin Delhin reitin matkustamopalveluista. Muutoksen myötä reitillä työskentelevä matkustamohenkilökunta tulee OSM Aviationilta, ja palvelukieli on englanti. Finnair kertoo, että 85 prosenttia reitin matkustajista on kansainvälisiä.

Finnairin Delhin reitillä Global Aviationin kautta työskentelevälle intialaiselle matkustamohenkilöstölle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä OSM Aviationin palvelukseen. Muutos tulee voimaan loppuvuodesta ja se koskettaa Finnairin mukaan noin kymmentä työntekijää.

Finnair lentää Delhiin Airbus A330-300 -koneilla kesäkaudella neljästi viikossa ja talvikaudella seitsemän kertaa viikossa.

OSM Aviation on huolehtinut Finnairin Singaporen ja Hongkongin lentojen matkustamopalveluista vuodesta 2015.

"Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä OSM Aviationin tarjoamaan palveluun Singaporen ja Hongkongin lennoilla", kertoo Finnairin matkustamopalveluiden johtaja Eveliina Huurre.

Finnairin mukaan Delhin reitin matkustamohenkilöstömuutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia yhtiön nykyiseen matkustamohenkilökuntaan Suomessa.

Yksistään vuonna 2018 Finnair on rekrytoinut 290 uutta matkustamohenkilökunnan jäsentä. Finnairilla on Suomessa 2230 matkustamohenkilökunnan jäsentä. Lisäksi Finnairilla on omaa matkustamohenkilökuntaa Japanissa ja Koreassa ja Espanjassa.

OSM Aviationin Finnairin Delhin reitillä työskentelevä matkustamohenkilöstö käy Finnairin määrittämän ja Finnair Flight Academyn järjestämän koulutuksen Suomessa.

 Päivitys kello 12.38: Tarkennettu tietoa henkilöstövaikutuksista ja lisätty viikkovuorot Delhiin.