Finnair vuokrasi Jet Timen Boeing 737 -koneen kotimaan ja Euroopan reiteille

Jettime_JTV_4Finnair on vuokrannut tanskalaisen Jet Time:n Boeing 737-700-koneen miehistöineen. Koneella paikataan 29. marraskuuta alkaen lentäjäliiton asettaman työntekorajoitteen vaikutuksia.

Finnair käyttää wetleasattua konetta mahdollisten sairaustapausten paikkaamiseen tilanteessa, jossa lento muuten jouduttaisiin perumaan. Konetta voidaan käyttää Finnairin reiteillä kotimaassa ja Euroopassa. Lentoa operoiva yhtiö voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

Jettime_JTV_1Lennoilla työskentelee suomea puhuva miehistö, joka tulee suomalaiselta Jettime Oy:ltä. Mukana on lisäksi yksi Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsen tukemassa lennon asiakaspalvelua.

Ateriakonsepti on Finnairin Sky Bistro sekä ennakkoon tilattavat lämpimät ateriat. Lennoilla ei ole lennonaikaista myyntiä, mutta etukäteen tilatut ostokset toimitetaan koneisiin.  Lentojen aikataulu pysyy samana, eikä tämä vaadi toimenpiteitä Finnairin asiakkailta.

Finnair pyrkii edelleen neuvotteluteitse saavuttamaan ratkaisun uudesta työehtosopimuksesta. Finnair tekee parhaansa, että kaikki lennot pystytään lentämään suunnitellusti, ja peruutuksilta vältyttäisiin.

OH-JTZ saapui Suomeen Kööpenhaminasta tiistaina iltapäivällä.Vaikka kone on suomalaisessa ilma-alusrekisterissä on sen valvontavastuu siirretty Tanskan viranomaiselle ja konetta operoidaan tanskalaisella lentotoimintaluvalla.

Jet Time Oy on lennättänyt koneillaan suomalaismatkustajia erityisesti Turkin kohteisiin. Yhtiö on lentänyt Finnairin Euroopan reiteillä myös heinä-elokuussa 2016 lentäjäpulan takia. Nykyisin Jet Time Oy:llä ei ole enää suomalaista ansiolentolupaa vaan yhtiö toimii ainoastaan miehistön vuokrausyhtiönä, jonka palveluksessa on suomalaista henkilökuntaa..

Jet Timen suomalaisen tytäryhtiön väreissä ja kotimaisessa ilma-alusrekisterissä oli myös toinen koneyksilö OH-JTV. Se oli ensimmäinen koskaan Suomen OH-rekisteriin kirjattu Boeing 737-kone.

Päivitys 1.12: Tarkennettu Jet Time Oy:n nykytilaa.
Päivitys 2.12: Tarkennettu valvovaa viranomaista OH-JTZ:n osalta.

Lue myös: