Finnairilta vapaa-ajan matkustajille suunnattu Business Light -lippu - valinnanvaraa ja mukavuutta

Finnair_tails_1Finnair tuo myyntiin kokonaan uuden Business Light -lipun ja uudistaa muita lipputuotteitaan 15. kesäkuuta tarjotakseen asiakkaille enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuksia matkustuskokemuksen räätälöintiin. 

Finnairin nykyisin käyttämät lipputyypit otettiin käyttöön maaliskuussa 2020 ja tammikuussa 2021 suomalaisyhtiö otti käyttöön uudet yhdensuuntaiset hinnat Euroopan-lennoillaan. Nyt  15. kesäkuuta 2021 Finnair esitteli uuden lipputyypin, jonka lisäksi yhtiö kertoo tehneensä hienosäätöä muihin lipputyyppeihin.

Asiakkaat voivat valita tarpeisiinsa sopivan lipputyypin kolmesta vaihtoehdosta: Light, Classic ja Flex. Ne ovat nyt saatavilla sekä business- että economyluokkaan kaikille Euroopan- ja useimmille mannertenvälisille matkoille.

Asiakas valitsee varauksensa yhteydessä haluamansa matkustusluokkakokemuksen ja joustavuuden tason lippumuutoksille. Lippujen hintaan kuuluvat tietyt palvelut, joiden lisäksi asiakas voi aina räätälöidä matkaansa laajalla valikoimalla lisäpalveluita. 

“Asiakkaat haluavat nyt entistä enemmän räätälöidä matkustuskokemuksen omannäköisekseen. Uudet lipputyyppimme lisäävät valinnanvaraa ja räätälöinnin mahdollisuuksia. Haluamme tarjota asiakkaillemme matkoja, jotka näyttävät heiltä. Tulemme jatkossakin tarjoamaan enemmän vaihtoehtoja asiakkaillemme, kun valmistaudumme lisäämään liikennettämme ja uusimme palveluitamme”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Business Light on täysin uusi lipputyyppi, ja se on suunniteltu erityisesti vapaa-ajan matkustajille, jotka haluavat matkustaa kevyesti ja mahdollisimman edullisesti nauttien kuitenkin businessluokan mukavuudesta. Käsimatkatavarat kuuluvat lipun hintaan.

Matkapäivien muutokset, takaisinmaksu matkan peruuntuessa, lentoaseman priority-palvelut, lounge-sisäänpääsy tai internet-yhteys lennon aikana eivät kuulu lipun hintaan. Asiakas voi aina räätälöidä matkaansa haluamillaan lisäpalveluilla. 

Classic-lippu on kaikkein suosituin vaihtoehto. Se sallii matkapäivien muutokset ja sisältää yhden ruumaan menevän matkatavaran. 15. kesäkuuta tai sen jälkeen ostetulla Classic-lipulla asiakas voi joustavasti muuttaa matkapäiviä maksamalla vain uuden ja alkuperäisen lipun välisen mahdollisen hinnanerotuksen. Takaisinmaksu ei ole mahdollinen, mikäli asiakas peruu matkansa.  

Flex-lippu puolestaan on täysin joustava ja myös takaisinmaksu matkan peruuntuessa sisältyy sen etuihin. Asiakas maksaa vain uuden ja alkuperäisen lipun välisen mahdollisen hinnanerotuksen matkapäiviä muuttaessaan. Flex-lippuun kuuluu yksi ruumaan menevä matkatavara ja mahdollisuus varata istumapaikka ennakkoon. 15. kesäkuuta jälkeen ostettuun Economy Flex -lippuun ei sisälly lentoaseman priority-palveluja. 

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet lippunsa ennen 15. kesäkuuta matkustavat alkuperäisillä lipuilla ja niihin sisältyvillä palveluilla. Koronavirustilanteesta johtuen Finnair tarjoaa kaikille asiakkaille lipputyypistä huolimatta lisää joutavuutta matkapäivien muuttamiseen, kun varaus on tehty viimeistään 31. elokuuta 2021. MH

Lue myös: