Finnairin matkustamohenkilökuntaa edustava SLSY hämmästyi toimitusjohtajan lisäeläkkeestä

SLSYSuomen lentoemäntä ja stuerttiyhdistys SLSY pitää Finnairin toimitusjohtajan lisäeläpalkkiota käsittämättömänä. Suomen Kuvalehti uutisoi lisäeläkepalkkiosta jo helmikuussa 2017 mutta Helsingin Sanomat nosti asian uudelleen esiin 3. elokuuta.

”Käsittämätöntä”, totesi Suomen lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry:n puheenjohtaja Juha Kuurne yhdistyksen tiedotteessa 3. elokuuta.

"Teimme viime syksynä Finnairin matkustamohenkilökunnan osalta erittäin maltillisen työehtosopimusratkaisun, jonka tavoitteena oli turvata yhtiön taloudellinen nousukiito ja kasvu. Tätä taustaa vasten yhtiön toimitusjohtajalle nyt järjestelty, aikaisempien päätösten vastainen, mittava lisäeläke oli kuin märkä rätti vastoin kasvoja", analysoi Kuurne tilannetta.

Finnairin hallituksen päätös kerryttää toimitusjohtaja Pekka Vauramolle lisäeläkettä 20 prosenttia hänen kiinteästä vuosipalkastaan. Summa on noin 130 000 euroa vuodessa. Tieto järjestelystä on ollut esillä Finnairin vuoden 2016 palkitsemisraportissa.

Helsingin Sanomat kertoo, että enemmistöomistaja valtion kanta on ollut vuosina 2012 ja 2016 se, että lisäeläkkeitä ei käytetä palkitsemiseen.

"Mittavien säästöohjelmien läpikäymässä yhtiössä toimitusjohtajalle yllättäen myönnetty lisäeläke on  herättänyt keskustelua eri ammattiryhmissä", jatkaa Kuurne.

SLSY:n hallitus käsittelee esiin noussutta tilannetta elokuun kokouksessaan. Yhdistyksen puheenjohtajan mukaan yhteydenottoja on jo ehtinyt tulla asian tiimoilta myös muiden  ammattijärjestöjen suunnalta.

SK 17.2.2017: Finnairin vaatimaton tulos ei heijastu johdon palkkoihin: Toimitusjohtajalle taas kallis eläkevakuutus

HS 3.8.2017: Finnairin toimitus­johtajalle yllättäen 130 000 euron lisäeläkemaksu vuodessa – valtion­yhtiö pyörsi aiemman linjauksensa

SLSY:n kommentti Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkkeeseen (3.8.2017)