Finnhems vaihtaa tukikohtaa Turun lentoasemalla

HEMS_FH30_1Valtakunnallisesta lääkärihelikopteripalvelusta vastaava FinnHEMS Oy hakee rakennuslupaa uudelle lääkärihelikopteritukikohdalle. Rakennuslupa haetaan Finavialta vuokratulle Turun lentoaseman alueella sijaitsevalle tontille. Nykyinen tukikohta on ollut tilapäinen ja siitä joudutaan luopumaan kaava- ja ilmailumääräyksistä johtuen.

FinnHEMS on hakenut 26. helmikuuta 2014 rakennuslupaa Turun uudelle FH 20 -tukikohdalle. Uusi tukikohta rakennetaan Finavialta vuokratulle tontille Turun lentoaseman alueelle. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2014 ja tavoitteena on päästä muuttamaan uuteen tukikohtaan kesällä 2015. Uudet tilat palvelevat paremmin lääkärihelikopteritoimintaa, henkilöstön viihtymistä ja turvallisuutta.

Nykyisestä tukikohdasta joudutaan luopumaan, sillä kaava- ja ilmailumääräykset estävät lentotoiminnan tukikohdan tontilla vuoden 2015 alusta.  FinnHEMS neuvottelee Finavian ja nykyistä kiinteistöä vuokraavan Medi-Heli ry:n kanssa toiminnan jatkamisesta nykyisessä tukikohdassa kunnes uudet tilat ovat käytössä.

Turun FinnHEMS 20 -tukikohta päivystää ympäri vuorokauden ja kussakin päivystysvuorossa on yksi lääkäri, lentäjä ja lentoavustaja.  Hälytyksiä tulee keskimäärin yhdeksän vuorokaudessa ja vuodessa noin 3200.  Useimmiten hälytyksen syynä on vaikea peruselintoiminnan häiriö tai esimerkiksi liikenneonnettomuudessa vammautunut potilas.  Lääkärihelikopterin hälyttää paikalle hätäkeskus.

Lääkärihelikopterin tärkein tehtävä on kuljettaa ensihoitoon erikoistunut lääkäri potilaan luo mahdollisimman nopeasti. Käytettävissä on erikoisvarusteltu helikopteri ja maayksikkö, ja kohteen sijainnin mukaan arvioidaan, kummalla kulkuneuvolla apu saadaan nopeammin perille.

Lue myös: