FinnHEMSin EC135-helikopteri vaurioitui Espoossa - lääkärihelikopteri palasi jo päivystysvalmiuteen

F100_FinnhemsFinnHEMSin Helsinki-Vantaan FH10-tukikohdan EC135-helikopterin (OH-HMF) roottorinlavat osuivat oksiin Espoossa torstai-iltapäivällä 11. huhtikuuta 2024. Hälytystehtävältä lähdössä ollut helikopteri osui lentoonlähdön yhteydessä läheisen puun roikkuviin oksiin. 
FinnHEMSin FH10:n helikopterille Espoon Malminmäessä tapahtunut vaaratilanne ei aiheuttanut henkilövahinkoja ja helikopteri vaurioitui arvioiden mukaan vain vähäisesti roottorin lavasta. Mekaanikko tarkasti helikopterin tapahtumapaikalla, jonka jälkeen se lennettin jatkotarkastuksia varten takaisin Helsinki-Vantaalle.

Vaaratilanteen tapahtuessa helikopterin kyydissä oli kahden hengen miehistö eikä kyydissä ollut potilasta. Lääkäri oli siirtymässä ambulanssilla potilaan kanssa jatkohoitopaikkaan.

Helsinki-Vantaan tukikohdan päivystys oli tapahtumien seurauksena hetken aikaa lääkäriauton varassa. Lääkärihelikopteri palasi kuitenkin päivystysvalmiuteen jo torstai-iltana, kun helikopterin oksakosketuksessa vaurioitunut lapa oli tarkastettu kotitukikohdassa. Vaurioiden todettiin jääneen vähäisiksi ja lentotoimintaa voitiin jatkaa.