Hävittäjät pääkaupunkiseudun yllä 26.-28. heinäkuuta osana maavoimien ilmapuolustusharjoitusta

IMG_20220601_160836Pääkaupunkiseudulla järjestetään ilmapuolustusharjoitus 25.-29. heinäkuuta osana maavoimien kesän harjoituskokonaisuutta. Ilmavoimat lentää harjoituksissa maali- ja tukilentoja hävittäjä- sekä suihkuharjoitushävittäjäkalustolla.

Pääkaupunkiseudulla toteutettavaan harjoitukseen osallistuu joukkoja eri joukko-osastoista ja puolustushaaroista. Ilmavoimat lentää yksittäisiä maali- ja tukilentoja Hornet- ja Hawk-kalustolla. Tämä aiheuttaa lentomelua pääkaupunkiseudun ilmatilassa 26.-28. heinäkuuta välisenä aikana.

Ilmapuolustusharjoitukseen liittyen Puolustusvoimat ja Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Helsingissä Vuosaaren huipun alueella, Hernesaaressa, Jätkäsaaressa ja Herttoniemessä  sekä Vantaalla Kulomäessä 25.-29.7. välisenä aikana. Maassa tapahtuvat harjoitukset eivät aiheuta melua.

Ilmavoimien esikunnan yhteydessä toimiva Ilmaoperaatiokeskus (IOK) vastaa ilmaoperaatioiden suunnittelusta sekä ilmapuolustuksen tulenkäytön johtamisesta. Ilmapuolustus on kokonaisuus, jossa hävittäjien sekä Maa-, Meri- ja Ilmavoimien ilmatorjuntayksiköiden suorituskyvyt täydentävät toisiaan.

Harjoituksessa on todennäköisesti mukana ainakin ITO12 -ilmatorjuntaohjus- (NASAMS II FIN, Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System) ja ITO15-ilmatorjuntaohjusjärjestelmät (Stinger RMP Block 1).

Pääkaupunkiseudulla järjestettiin suurempi ilmapuolustusharjoitus viimeksi touko-kesäkuun vaihteessa. MH

Päivitys: Korjattu päivämäärät, jolloin lentomelua esiintyy. 

Lue myös: