Helsinki-Vantaan ilmaisen wifi-verkon kapasiteettia ja kuuluvuusaluetta on lisätty tuntuvasti

Finavia on uusinut Helsinki-Vantaan langattoman wifi-verkon. Avointa langatonta verkkoa voivat käyttää kaikki lentoaseman matkustajat ilmaiseksi. Uudistuksen myötä tukiasemien määrä on yli tuplaantunut jotta pystytään vastaamaan kysyntään.

– Olemme uusineet koko langattoman verkon tekniikan, lisänneet tukiasemien määrää ja kasvattaneet internet-yhteyksien kapasiteettia, kertoo Finavian tietohallintojohtaja Jarno Putta.

Puttan mukaan yksi syy Helsinki-Vantaan verkon uusimiseen oli, että lentoasemalla on niin paljon ilmaisen wifin käyttäjiä, että vanhan verkon kapasiteetti yksinkertaisesti loppui kesken. Nyt terminaalissa on tukiasemia yli 80 kappaletta aikaisemman 30 sijaan.

Helsinki-Vantaalla langaton verkko toimii kannettavissa tietokoneissa ja mobiilipäätelaitteissa. Signaali peittää lähes kaikki matkustaja- ja odotustilat. 

Ilmainen wifi on yksi lentoaseman palveluista, joka noteerataan sosiaalisessa mediassa erittäin positiivisesti. Kiitosta tulee erityisesti kansainvälisiltä matkustajilta.

Maksuttoman verkon käyttäminen koetaan helpoksi ja vaivattomaksi, sillä käyttäjien ei tarvitse hankkia mitään erillisiä tunnuksia. Kun päätelaite on langattoman verkon alueella, sen näytölle ilmestyy automaattisesti tieto internet-yhteydestä. Yhteys näkyy nimellä "Free WI-FI - Helsinki Airport".

Virtaa tietokoneisiin ja matkapuhelimiin saa kaikista oleskelu- ja odotustiloista. Pistokkeiden määrää on lisätty erityisesti kahviloissa ja ravintoloissa. Helsinki-Vantaalla on käytössä myös matkapuhelinten langaton latausmahdollisuus, joka on toteutettu suomalaisen Powerkiss-innovaation avulla.

 Jos matkustajalla ei ole mukanaan omaa kannettavaa tietokonetta, hän voi käyttää maksullisia internet-kioskeja. Niitä terminaalissa on useita. Lisäksi portin 20 tuntumassa sijaitsee eService Bar -työskentelypiste, jossa on kuusi internet-yhteyksillä varustettua vuokrattavaa tietokonetta.